Çorum Milletvekillerini 'pamuk şekere' benzetti
banner110

Atatürk Spor Salonunda partililere hitap eden Sunat, Çorum Milletvekillerini adeta "yerden yere" vurdu. Sunat, Çorum Milletvekilleri için "Lafa gelince esersiniz, icraata gelince pamuk şekersiniz” ifadelerini kullandı.

ÇORUM DESTEK ALAMIYOR

Şenol Sunat, Çorum’un 50 yıldır kendi imkânları ile sanayileşmesini gerçekleştirmiş ve zamanın gereklerine uygun olarak sektörel dönüşüme ayak uydurmuş girişimci ve yenilikçi bir Anadolu kenti olmasına rağmen, hak ettiği devlet desteğini alamadığını söyledi. Çorum’a baktığında üzüldüğünü belirten Sunat, “Çorum gibi bir şehrin hak ettiği yerde olmadığını ve hakkı olan devlet desteğini almadığını görmek beni rahatsız ediyor.” dedi

ÇORUM'A SAHİP ÇIKAN YOK

Çorum’un Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu aktaran Sunat, Çorum’a sahip çıkılmadığını dile getirerek; “Çorum son 50 yılda kendi imkânları ile sanayileşmesini gerçekleştirmiş ve zamanın gereklerine uygun olarak sektörel dönüşüme ayak uydurmuş girişimci ve yenilikçi bir Anadolu kentidir. Anadolu Kaplanları olarak tabir edilen ve ülke olarak gurur duyduğumuz kentlerimizin içinde yer almaktadır. Ülkemizin kiremit tüketiminin %40'ı, tuğla tüketiminin %10'u Çorum'dan karşılanmaktadır. Çorum ilimizin yıllık ihracat tutarı 1 milyar doların üzerindedir. Çorum, ihracatı ithalatının üstünde olup dış ticaret fazlası olan ve ülkemize bu konuda katkı sağlayan ender illerden bir tanesidir. Çorum ilimiz tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile turizm yatırımları için de cazip imkânlar sunmaktadır. Günümüzden 7 bin yıl öncesine ait kültürel verilere rastlanan ve Anadolu'da ilk organize devleti kuran Hititlerin Başkenti Hattuşa Çorum sınırları içerisindedir. Hattuşa, Anadolu'nun kalbinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış ülkemizdeki 17 değerden biridir. Peki, Çorum'a sahip çıkan var mı, yok!” ifadelerini kullandı.

ÇORUMLULARI ALDATIYORLAR

Çorum’un gelmeyen, geciken ve yarım bırakılan yatırımlar şehri olduğuna dikkat çeken Sunat; “Bugün Çorum, gelmeyen, geciken ve yarım bırakılan yatırımların şehri haline gelmiştir. Çorum gibi bir şehre yıllarca bir havalimanı yapamadılar, yıllarca bir tren yolu yapmadılar, bir polis meslek yüksekokulunu bile tamamlayamadılar. Çorum'da işsizlik had safhaya gelmiş, insanlar memleketinden kaçar olmuş, göç hiç olmadığı kadar artmış durumda. Çorum'un AKP'li milletvekillerini ve teşkilatlarını da takip ediyorum. Sizler de görüyorsunuz. Sürekli boş vaatlerde bulunuyor, piar çalışması yapıyorlar. Onun sözünü aldık, bunu kopardık, şunu getirecez, bunu yaptırcaz vaadleriyle Çorumluları aldatmaktan başka bir şey yaptıkları yok. Son günlerde çok kullanılan bir deyim var. Lafa gelince esersiniz, icraata gelince pamuk şekersiniz!” şeklinde konuştu

SANA NE ÇORUM'DAN DİYORLAR

Konuşmasında Çorum Milletvekillerini de eleştiren Sunat; “Bu arkadaşlar esiyor da esiyor mübarek. Ben Çorum'un sorunlarını mecliste dile getirmeye çalışıyorum. Bu esen, coşan arkadaşlar, bırakın Çorumluya destek olmayı, Çorum'un derdini konuşuyorum diye bana tepki veriyorlar. Sana ne Çorum'dan diyorlar! Buradan o vekillere sesleniyorum; Ekmeğini yediğiniz, suyunu içtiğiniz şehre olan borcunuzu ödemek için, sizi oraya getirenlere sorumluluğunuz için görevinizi yapın. Biliyorsunuz Çorum'da bir türlü bitmeyen havalimanı ve demiryolu projesi var. Bakanlığa soru önergesi verdim. Nedir durum sordum, neden bitmiyor dedim. Bakanlık cevap verdi. Cevap ne biliyor musunuz? Ezcümle; Çorumlular havalimanını da demiryolunu da unutsun diyorlar! İktidar vekillerinden ses çıktı mı yok! Artık herkes AKP iktidarının Çorum'a verdiği değeri görmektedir. İktidar Çorum'a değer vermediği gibi, Çorumluların dertlerinin konuşulmasına bile tahammül göstermiyorlar" dedi.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.