Ahmet Ahlatcı, Ahlatcı Holding'in dününü ve bugününü anlattı
banner110

'Kürşad Tüzmen ile Benim Şehrim Çorum' programında Ahlatcı Holding'in kuruluşunu anlatan Ahmet Ahlatcı, 1984 yılında Eğridere'de açılan 3.25 metre cepheli küçük bir kuyumcu dükkanı ile Ahlatcı Holding'in temelleri atıldığı söyledi.

1988 yılında Ahlatcı Kuyumculuk'un bilezik üretimine başladığını belirten Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, 1992 yılında Ahlatcı Döviz'in döviz bürosu açma yetkisini alarak faaliyetlerine başladığını ifade etti.

Programda o yıllarda kurduğu hayallerden söz eden Ahmet Ahlatcı, “Daha başka sektörlerde de olacağımın hedeflerini koydum. Altının her şeyini hem alaylı hem de mektepli olarak yaptım. 2’nci yıl atölye açtım, bileziğimi, zincirimi kendim ürettim. Döviz büromu açtım, sonrasında rafineri hazırlıklarını yaptık. Rafineri açarken de nasıl olmalı diye bütün dünyayı gezdim. Bugün rafinerimiz günde 3 ton, yılda bin ton üretim yapıyor” diye konuştu.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.