Kargı’ya “Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi” kazandırmak için halkımız büyük destek verdi.
 

Kargı tarihinde ilk kez toplum yararına bir konuda iki bin imza toplandı. Bu başarıda payı olan herkesi kutluyoruz. Ayrıca imza atan, imza toplayan herkese bir kez daha çok teşekkür ediyoruz.
Topladığımız imzalarla 1 Kasım’da Belediye Başkanımız Sayın Zeki Şen’e gittik. Kendisi de huzurevinin Kargı için zorunluluk olduğunu, yürüttüğümüz çalışmaları desteklediğini belirtti. Biz kendisinden huzurevi için yer istedik. Eski hastane alanının bu iş için çok uygun olduğunu, oranın Sağlık Bakanlığına ait olduğunu, kendilerinin orayı satın almak için başvurduklarını, bakanlıktan yanıt beklediklerini söyledi. Biz de, belediyemiz eski hastane yerini alabilirse orayı huzurevi yapılması için verebilir misiniz, diye sorduk. Belediye Başkanı Sayın Zeki Şen “kesinlikle söz veriyorum, orayı aldığımızda huzurevi yapılması için vereceğim” dedi. Ayrıca şunu söyledi: “Eğer eski hastane yerinin tapusunu alamazsak belediyeye ait istediğiniz arsayı huzurevi için veririm” dedi. Biz de kendisine somut bir arsa söyleyebilir misiniz, diye sorduk.  Kargı’nın kuzeybatısında yer alan 176 Ada, 5 nolu 3.029 metrekarelik arsayı veririz, dedi. Biz bu sözleri kendisinden aldık. Dolayısıyla Belediye Başkanımız Zeki Şen’e çok teşekkür ediyoruz. 

 

Sohbetimiz sırasında Başkan Şen şunları da söyledi: “ Huzurevi binasını belediyemiz ve hayırseverler birlikte yapabiliriz ancak esas mesele oranın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından işletilmesinde. Bakanlık yaptığımız binayı devralmayı kabul ederse bu iş olur,” dedi.  Dediği doğruydu, bina bir şekilde yapılır ancak oranın personel maaşlarının, yeme içme yakıt, elektrik vb.  giderlerinin bakanlık olmadan altından kalkılamayacağı bir gerçek.

Biz belediye başkanımızın dediğini aklımızda tuttuk ve ertesi gün Kargı AK Parti İlçe Başkanı Sayın Adem Bülbül’e söyledik. Adem Bey de huzurevi binasını yapmayı başarırsak biz ne yapar eder Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın burayı devralmasını sağlar, huzurevini Kargı’mıza açtırırız, dedi. Adem Bey kendisinin ilçemize kazandırmak istediği projeler olduğunu bunun için AK Parti ilçe başkanı seçildiğini, huzurevinin yapılması için de bakanlığa kadar gideceğini söyledi. Ayrıca biz oradayken Milletvekili Sayın Oğuzhan Kaya’yı arayıp ondan da destek sözünü aldı. Biz de AK Parti Kargı İlçe Başkanı Adem Bülbül’ün huzurevinin ilçemize kazandırılması için çok çabalayacağına inanıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Peki huzurevi binası nasıl yapılacak? Biz bunun için de CHP Kargı İlçe Başkanı Sayın Kemal Dümenci’yi ziyaret ettik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu’nun değişik yerlerine hizmet götürdüğünü, Kargı’mıza da huzurevi yapılması için destek vermesini kendisinden istedik. Örneğin Kastamonu’nun Daday ilçesine Sayın Ekrem İmamoğlu kapalı pazar yeri yapıverdi, başka bir örnek verecek olursak Sivas’ın Divriği ilçesine terminal yaptılar. Başka bir ile okul yaptılar. Buna benzer projeleri gerçekleştiriyor. Kemal Bey’in CHP’li ilçe başkanı sıfatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinden huzurevi için destek alıvermesini istedik. Kemal Bey kendisine verdiğimiz iki bin imzalı dilekçe örneğini bizden aldı. İstanbul’a sırf bu iş için gideceğini, yalnızca büyükşehir belediyesinden değil İstanbul’daki diğer CHP’li belediyelerden destek alarak huzurevi binasının yapılmasını sağlamak istediklerini belirttiler. İstanbul’da 13 ilçe belediyesi CHP’de, her biri ikişer milyon verse (bu belediyeler için küçük bir rakam) 26 milyon lira ile dört dörtlük bir huzurevi ilçemize kazandırılır. Biz Sayın Kemal Dümenci’nin de huzurevi binasının yapımında çok katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kendisine desteği için çok teşekkür ediyoruz.

Kargı Kaymakamı Sayın Taha Soydaş da bizi çok sıcak karşıladı ve iki bin imzanın birer örneğini bizden istedi. Gerekli yazışmaları yapacağını, halkın bu güçlü isteğini devleti temsil eden biri olarak gerekli kurumlara resmi yollardan ileteceğini söyledi. Ayrıca Sosyal Hizmetler Çorum İl Müdürü ile de yüz yüze görüşeceğini belirtti. Biz de kendisine gösterdiği bu ilgiden, huzurevinin ilçemize kazandırılması için yapacağı çalışmalardan ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Değerli dostlar, biz ekip olarak dersimize iyi çalışıp görüşmeleri gerçekleştiriyoruz, kimden ne istenmesi gerekiyorsa açıkça söylüyoruz. Hep söylediğimiz gibi bizim ekibimiz tek başına bu işi asla başaramaz. Kaymakam, belediye başkanı, siyasal partilerin başkanları, yerel basınımız, halkımızın güçlü desteği olmazsa hiçbir iş olmaz. O nedenle güç birliğiyle yaş almış mağdur yurttaşlarımıza yardım elini uzatmamız gerekiyor. 

Biz ekip olarak bu işi çözülene dek uğraşacağız. Bu bizim, memleketimize, insanlarımıza borcumuzdur.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.