Etkinlik, 2 Temmuz sabahı saat 10.00’da başlayacak. İlk yarım saatte karşılama programı gerçekleştirilecek. Saat 10.30’da başlayacak olan resmi bölümde ise Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Haziran ayı dış ticaret verilerine ilişkin kapsamlı bir sunum yapacak ve basına hitap edecek. Sunumda, Türkiye’nin toplam ihracat ve ithalat performansı, dış ticaret dengesi ve sektörel gelişmeler gibi önemli başlıkların yer alması bekleniyor.
Bakan Bolat’tan Çorum’a yoğun program
Basın açıklamasının ardından Ticaret Bakanı Bolat’ın Çorum Valiliği’ni, AK Parti Çorum İl Başkanlığı’nı ve Çorum Belediyesi’ni ziyaret etmesi öngörülüyor. Valilikte, Vali Ali Çalgan ile bir araya gelecek olan Bakan Bolat’ın, ilde yürütülen ekonomik yatırımlar hakkında bilgi alması ve dış ticaretin yerel etkilerine dair değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.
Gözler ihracat rekoru kıran Çorum’da
Mayıs ayında ihracatını yüzde 89,7 oranında artırarak Türkiye genelinde en fazla ihracat artışı kaydeden ikinci il olan Çorum, Haziran ayı verilerinin açıklanacağı bu önemli programa ev sahipliği yapacak. Bakan Bolat’ın ve TİM Başkanı Gültepe’nin, Çorum’un ihracat potansiyeline yönelik değerlendirmelerde bulunması ve iş dünyasına yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.
Çorum iş dünyasından yoğun ilgi bekleniyor
Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan programa, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere kentteki sanayi ve ihracat temsilcilerinin de yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Programda ayrıca üniversite öğrencileri, akademisyenler ve yerel medya temsilcileri de hazır bulunacak.
Çorum’un dış ticaretteki yükselişi ve Türkiye’nin genel ekonomik performansı açısından kritik verilerin açıklanacağı bu toplantı, hem yerel ekonomi hem de ulusal dış ticaret stratejisi açısından önemli bir gösterge olacak.
www.yaylahaber.com.tr