Ahmet Hamdi Akpınar'ın vefatının 9. yılı
banner110

Yaklaşık 14 sene, 3 Dönem boyunca Kargı Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ahmet Hamdi Akpınar, ilk olarak 1999 yılı mahalli seçimlerde Doğru Yol Partisi'nden seçime girerek kazanmış, daha sonra, 2004 seçimlerini de aynı parti ile kazandıktan sonra, 2009'daki yerel seçimlere ise siyasete Ak Parti ile devam etme kararı almıştı. Bu seçimden de başarı ile çıkan Akpınar 3 dönem Kargı Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüştü.
Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle uzun süredir tedavi gören Akpınar, 28 Haziran 2013 tarihinde tedavi gördüğü Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 52 yaşında yaşamını yitirmişti.

'AHMET HAMDİ AKPINAR' İSMİ YAŞATILIYOR

Siyasette büyük bir tecrübeye sahibi olan, kendi özgül ağırlığıyla, gücünü partisinden almak yerine, partisine güç veren Akpınar, bölge siyasetçileri arasında girişkenliği ve tuttuğunu koparan bir siyasetçi olarak tanınıyordu. Özellikle görevinin son yıllarında girişimleri ile ilçeye kazandırdığı bir çok büyük yatırım nedeniyle ismi unutulmayacak olan Akpınar'ın, yıllar süren çabası sonucu ilçeye kazandırdığı Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan İlçe Devlet Hastanesine, dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın talebiyle ''Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’' adı verilmişti. Vefatın ardından ise dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım talimatıyla ilçeye gelen Bakanlık Müsteşarı Habib Soluk merhum Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ın isminin ilçe merkezinde saat kulesinin bulunduğu meydana verilmesini istediklerini belirtmiş ve dönemin belediye Başkanı Mustafa Başpınar meclis kararıyla Atatürk Caddesi'nde bulunan saat kulesi meydanının adının ''Ahmet Hamdi Akpınar Meydanı'' olarak isminin değiştirildiğini açıklamıştı.
Vefatının 9. Yıl dönümünde merhum Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar'ı rahmetle anıyoruz.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiAhmet Hamdi Akpınar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.