CHP’den Başkan Şen’e ‘siyasi linç’ cevabı
banner110

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, katıldığı yerel bir televizyon programında, hakkında açılan dava ve ihaleye fesat karıştırma iddialarına da cevap vererek, ''ihale konusu siyasi bir linçtir'' ve "Şikayet edenlerden birisi CHP'li bir arkadaş’’ sözlerine CHP Kargı İlçe yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

CHP Kargı İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yerel basında çıkan bir haberde Belediye Başkanı Sayın Zeki Şen partimizin adını sanık olduğu bir dava konusuna dahil etmek kaydıyla kendisine siyasi linç uyguladığımızı beyan etmek talihsizliğinde bulunmuştur.

Bu bağlamda konuyla ilgili açıklama yapmamız gereği hasıl olmuştur.

Söz konusu ihale süreci ve ihale de yapılan usulsüzlükler aşağıda belirtildiği gibidir.

1- İhale beyefendinin açıkladığı gibi kendi istekleri ile yapılmamış, belediye ye verilen iki adet vatandaş dilekçesi ile belediye ihale yapmaya mecbur kalmıştır.

2- İhale bedeli evet 165 liradan 400 küsur liraya çıkmıştır ancak, ihale sürece evlere şenlik bir gelişme süreci geçirmiştir. İlk ihalede ihale 1000 kusur lira ile belediye encümenlerinden İbrahim Eken tarafından kazanılmış ancak sonrasında encümen üyelerinin ihaleye giremeyeceği hususu hatırlanılıp ihale iptal edilmiş ve ikinci en yüksek rakamı veren vatandaşa davet mektubu dahi gönderilmeden sonraki şahsa devredilmiştir.

Şimdi buradan sayın başkana soruyoruz, madem kamu yararını düşünüyordunuz, ilk ihalede oluşan bedelle, iptal sonrası belirlenen bedel arasındaki fark ilk ihaleyi kazanan şahıs tarafından neden tazmin edilmemiştir. Bu usulsüzlük değil midir?

İlk ihale iptal edildiğinde neden ikinci en yüksek bedeli teklif eden şahsa davet mektubu gönderilmemiştir. Bu usulsüzlük değil midir?

Ve belediye gibi ciddi bir kurum encümen üyelerinin ihaleye giremeyeceğini nasıl olup da bilememektedir. Bu usulsüzlük belediyeciliğin ciddiyetine uygun mudur?

Yukarıda yazdığımız hususların tamamına ait belgeler tarafımızda mevcuttur.

Seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde, partimizin adının rakip partilerin herhangi bir adayının, aday gösterilebilme endişesi içerisinde kullanılması etik olmadığı gibi, halkın yanıltılmasının işlerliği de bulunmamaktadır.

Sayın belediye başkanına önerimiz, aday adaylığı çalışmalarını partimiz kanalıyla değil, Ankara’ya gidip kerameti kendinden menkul Kargı’ya aday belirleme mercii olan şahsa tulum peyniri ve kebap götürmek yoluyla yaparsa daha etkili olacağıdır.

Partimizin konuyla ilgili hiç bir dahli olmamıştır, konu tamamen başkan ile tehdit ettiği öne sürülen mağdurlar arasındaki hukuki bir konudur.

Sayın başkanın söylemlerinin çokta dikkate alınmaması kamu oyuna ilanen duyurulur."

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.