AK Kadınlardan ilkyardım eğitimi
banner110

AK Parti Kargı Kadın Kolları Başkanlığı ‘İlkyardım ile Hayat Kurtarmak’ başlığı altında Kargılı kadınlara ilkyardım eğitimi verdi.

Eğitimde genel ilkyardım bilgileri farkındalık eğitimi konulu seminerler verilirken, sağlık uzmanları tarafından önemli bilgiler anlatıldı.

Kargı Çok Programlı Lise toplantı salonunda gerçekleştirilen programa AK Parti Kargı Kadın Kolları Başkanı Esra Peker, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ve Kargı Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından verilen eğitimde özellikle kadınlara yönelik olan ilk yardım farkındalığı programında sağlık ekipleri gelene kadar geçen sürede hastayı daha uzun süre yaşatmak adına eğitimler verildi.

Programda konuşan AK Parti Kargı Kadın Kolları Başkanı Esra Peker, ilk yardımın insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, “İlk yardım eğitiminin ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. İlk yardımın doğru yapılması hayat kurtardığı gibi yanlış yapılması da hayatın sonlanmasına veya bir ömür boyun sakatlıklara neden olabiliyor. Bizler bugün meydana gelen küçük kazalar neticesinde neler yapabiliriz ve ilk müdahaleyi nasıl yapabilir konusunda bilgi sahibi olmayabiliyoruz. İstiyoruz ki kadınlarımız bilinçlensin ve aynı zamanda çevrelerini bilinçlendirsin" dedi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.