Kışın habercisi tarhanalar hazırlanıyor
banner110

Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte Kargı'daki evlerde tarhana yapım hazırlıkları devam ediyor.

Kışın en sevilen çorbalarından olan tarhananın hazırlıklarına ilçe merkezi ve köylerdeki birçok evde başlandı.

Tarhana hazırlığı yapan Kargılı kadınlar, yaptıkları açıklamada; kışın soğuk günlerinde pişirilecek enfes tarhananın tadına doyum olmayacağını ifade ederek, tarhananın sadece Kargı'da değil, yurdun bir çok yöresinde değişik tat ve lezzetlerde yapılarak kış sofralarının vazgeçilmez çorbaları arasında yer aldığını, hazırladıkları tarhanaları bütün kış tükettikleri gibi, şehirlerde tarhana yapamayan sevdiklerine de gönderdiklerini söylediler.

Tarhananın kış mevsiminde aranan çok lezzetli bir çorba olduğunu belirten kadınlar, "Un, yoğurt, kırmızı biber, domates ile az miktarda lezzetlendirmek için soğan katılarak hazırlanan hamuru, hafif lezzetlenmesi için 1-2 gece beklemeye bırakıyoruz. Sonrasında da hamuru önceleri büyük parçalar, daha sonra da ellerimizin yardımıyla daha küçük parçalara bölerek fazla güneş görmeden kurutuyoruz. Son olarak da elekten geçirerek hazır hale getiriyoruz" dediler.

Kargılı kadınlar , tarhananın yapımı sırasında evdeki küçük - büyük tüm bireylerin emeklerinin geçtiğini söylediler.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.