Seyahat severlerin yeni adresi Kargı Yaylaları konuklarını bekliyor
banner110

Türkiye’nin eşsiz doğa manzaralarını keşfetmek için seyahat severlerin yeni adresi Kargı Yaylaları. Çorum'un Kargı ilçesinde yer alan bu müthiş yaylalar, doğal güzellikleri, geniş ormanlık alanları ve manzaralı piknik yerleri ile yaz turizmi için bir numara olmaya aday.
Kargı İlçesi'nin kuzeyindeki dağlık bölgede yer alan Kargı Yaylaları, birbirine bağlantılı Eğinönü, Aksu, Karandu, Göl, Örencik, Karaboya ve Gökçedoğan yaylalarından oluşuyor. Yöresel yayla mimarisine uygun yayla evleri, bu özgün atmosferin tamamlanmasına katkı sağlıyor.
Yaylaların bir diğer özelliği ise Aksu ve Gökçedoğan göletlerinde yetiştirilen alabalıklar. Yöreye özgü bitki örtüsü ve bol su kaynakları ile doğa harikası bu yaylalar, komşu iller ve ilçelerden gelen ziyaretçiler için vazgeçilmez bir uğrak noktası.


Kargı Tatil Köyü ise, Başköy’de yer alıyor ve özel sektör tarafından işletiliyor. 10 adet bungalov ev ve alabalık tesisinin bulunduğu tatil köyü, sakin bir tatil arayanlar için ideal bir seçenek sunuyor.
Bunun yanında, Kargı yaylalarında Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu rotalarından 162 kilometrelik bisiklet yolu ve 108 kilometrelik yürüyüş yolu da bulunuyor. Doğa sporları tutkunlarının uğrak noktası olan Kargı Yaylaları, ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa deneyimi yaşatıyor.
Ulaşımın oldukça kolay olduğu Kargı Yaylaları, Çorum'a 140 km, Kargı'ya 26 km mesafede bulunuyor. Kargı İlçesi'nden 8 km kuzeydoğu yönüne gidildiğinde Kargı Yaylası ve ona bağlı yaylalara kolayca ulaşılabiliyor.
Sıcak yaz günlerinde serin ve huzurlu bir kaçış noktası olarak tercih edilen Kargı Yaylaları, yerel ve yabancı turistleri bekliyor. Türkiye'nin bu henüz keşfedilmemiş doğa harikasını ziyaret etmek için rotanızı Kargı Yaylaları'na çevirin!

Sevil Sınayuç

Anahtar Kelimeler:
Kargı Yaylalarıçorum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.