Kargı Müftülüğü, ziyaretlerini sürdürüyor
banner110

Kargı İlçe Müftülüğü, uzun kış gecelerini değerlendirmek amacıyla İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız’ın öncülüğünde vatandaşların bulunduğu her yere ulaşmak ve gelemeyenlere gitmek amacıyla irşad faaliyetlerinde bulunmaya devam ediyor.

Kıraathane sohbetlerine Kargı Karapürçek Köyü kıraathanesinde vatandaşlarla sohbet ederek devam eden Müftülük yetkilileri, yaz döneminin başlaması ile birlikte ziyaret ve çalışmalara bir süre ara vereceklerini, ilerleyen aylarda halkla buluşma toplantılarına devam edeceklerini bildirdiler.

Karapürçek Köyü kıraathanesinde Mihri Hatun Camii Din Görevlisi Bayram Demir'in Kur'an tilaveti ile başlayan gece, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız’ın birlik ve beraberlik hakkında sohbet yapmasıyla devam etti. Vatandaşların dinini birinci elden sorumlu ve bilgili din görevlilerinden öğrenmelerini ve vatandaşların gerek Müftülüğe gelerek, gerekse cami görevlilerine ulaşarak dini bilgiler edinebileceklerini söyleyen Yıldız, vatandaşları her zaman İlçe Müftülüğüne beklediklerini söyledi.

İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz ise İslam dininin sohbet kültürü ve orta Asya üzerinden gelen alperenlerin, Yunus Emre’lerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların sohbet halkalarıyla Anadolu'da yayıldığını, kıraathanelerin de adına uygun fonksiyonu üstlenmesi gerektiğini söyledi.

İlçe Murakıbı Hüseyin İpek de sohbetinde Türk milletinin cefakar, vefakar bir millet olduğunu, gittikleri her yerde hemen bir vazife üstlendiğini, yabancı memleketlerde bile hemen ilk iş olarak dinimizin sembolü camilerin inşasına başladıklarını ve bir eser bırakmak için gayret gösterdiklerini, milletimizin yardımsever olduğunu ve milletimizin bu özelliğinin genç nesle aktarılarak devam ettirilmesi gerektiğini anlattı.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.