Orman kesim işçileri Kargı’da iş bıraktı
banner110

İlçenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve binlerce kişiyi etkileyen orman kesiminde işçileri ödemelere zam yapılmadığı buna karşın maliyetlerin hızla artması nedeniyle zarar ettiklerinin gerekçe göstererek fiyatlamalar düzelene kadar ilçe genelinde iş bıraktıklarını açıklayarak üretimi durdurdu.
Orman kesim işçileri başta mazot olmak üzere sürekli artan maliyetin alınan ücretlerle artık karşılanamaz hale geldiği hatta zarar ettiklerini belirterek bu külfetin kesim işçilerinin üzerinden alınması istediklerini belirttiler.
Konuyla ilgili düzenlenen toplantıya üretim yapan kesim işçileri ve bazı muhtarlar katıldı. Toplantıda grup sözcüsü olarak birkaç kişinin Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Bakanlığı ve bazı milletvekillerini ziyaret ettiği, sorunların aktarıldığı ancak şu ana kadar bir çözüme kavuşmadığı tüm kesim işçilerine aktarıldı.
Kesim işçileri ücretlerin günün şartlarına göre makul bir seviyeye çıkartılana kadar üretim yapmayacaklarını açıkladı. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.