Öğretmenler Günü’nü kutladılar
banner110

24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl Kargı’da geniş bir etkinlikte gerçekleşti. Her yılın aksine bu yıl etkinlikte öğretmenlerde şiirler okuyarak şarkılar söylemesi programa ayrı bir renk kattı.

Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa, Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Okumuş, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, MHP İlçe Başkanı Raşit Erdoğan, kurum müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nının okunulmasıyla başlayan program Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç’in konuşmasıyla devam etti. Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

‘’Sayın Kaymakamım, değerli katılımcılar, öğretmen arkadaşlarım ve basın mensupları; Bir 24 Kasım Öğretmenler gününde siz değerli öğretmen arkadaşlarımla ve misafir katılımcılarla birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Saygı değer katılımcılar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmeni oldu. Ülkemizde Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulünün her sene öğretmenler günü olarak kutlanmasına ise 1981’de karar verildi ve o günden bu güne her 24 Kasımda tüm öğretmenler bu müstesna günün yıldönümünü birlikte kutluyoruz.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.” Derken Eserin değeri sizlerin beceri ve fedakârlığının derecesiyle doğru orantılı olacaktır. Cumhuriyet, Fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyetle yetiştirmek sizin elinizdedir.”

Söylemi ile öğretmenlerin görev ve sorumluluğunun önemine vurgu yapmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 91. Yılının bu anlamlı gününde yurdumuzda Öğretmenler Günü olarak anılmasının yıldönümünü hep birlikte gönülden kutluyoruz.

İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve buna bağlı olarak öğretmenlerin ayrı bir önemi ayrı bir yeri vardır. “Bana Bir Harf Öğretenin Kırk Yıl Kölesi Olurum. Diyen bir düşüncenin savunucusu ve uygulayıcısı olan siz öğretmenlerimiz tarihimiz boyunca bilimsel, ilimsel çalışmalara öncülük ettiniz.

Yurdumuzun en ücra köşelerinde ve çok zor şartlarda neslimize,iyiyi, güzeli, doğruyu ve dürüstlüğü, vatan ve bayrak sevgisini,anlatmaya, kavratmaya onlara bu güzel hasletleri aşılamak için azim ve kararlılıkla çalışan bütün öğretmenlerimizi idarecilerimizi, eğitim gönüllülerini en içten duygularımla selamlıyorum.

Sözlerimin sonuna doğru, Sayın Bakanımız Ziya Selçukbeyefendinin şu sözlerini tekrar hatırlatmak istiyorum. “Eğitimi,küçük küçük pek çok parçanın bir araya gelmesiyle oluşan bir yapboz gibi görüyoruz.”Ben parçaların hepsini tek tek biliyorum ve uygun parçaları uygun yerlere koymaya çalışıyoruz. Resim tamamlanmadı ama belirdi. Hepimizin hayali güçlü bir Türkiye, güçlü bir gelecek.

Güçlü bir geleceği tesis edebilmek için tek bir şeye ihtiyacımız var. Güçlü öğretmenler. Ben sizlerin yürek gücünüze sonsuz inanıyorum. Öyle olmasa zaten en başında bu mesleğe talip olmazdınız. Ama bizim eğitim yönüyle, bakış açısıyla, vizyonuyla, mesleki gelişimiyle güçlü öğretmenlere ihtiyacımız var. Bu bir maratona hazırlanmakbizim için. Bu gün maraton koşucusu oluyorum deyip, yarın koşmayabaşlayamazsınız. Önce adım adım yürüyüş, sonra hızlı hızlı adımlar, sonra da tempolu koşu ve sonra maraton. Bu yılı hızlı adımlar olarak görüyorum, hepimiz için Siz hızlı hızlı yürümeye devam edin, önümüzde dinleneceğimiz günler var koşacağımız günler geliyor, daha da hızlı koşacağımız günler var. Güçlü bir gelecek istiyorsak eğer, güçlü gelecek sizin.” diyor bakanımız, bende kalbi duygularımla

katılıyorum bu sözlere ve benimde siz değerli öğretmenlerimize güvenim sonsuz. Ne demiştir Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar”.

Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getiren uluslar, önce onurlarını, sonra özgürlüklerini, daha sonrada geleceklerini yitirmeye tutsaktırlar.Bu duygu ve düşüncelerle başta kendi öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin “ Öğretmenler gününü kutlarken hayırlı,bereketli, feyizli ve sağlıklı bir ömür diliyorum.Eğitim Camiamızın bu özel gününde Başöğretmen Gazi MustafaKemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve ahirete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekliye ayrılmış olsalar da hayat öğretmenliğine devam eden büyüklerimiz ile bu gün bizleri burada yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize, sağlık huzur ve esenlikler diliyorum’’ dedi.

Ardından öğretmenlerin söylediği ‘benim adım öğretmen’ videosu, ‘’öğret bana öğretmenim’’ adlı şiirsel sunum, ‘’bir öğretmen vardı’’ adlı gösteri ve video sunumu, ‘’Ben öğretmen olmak istiyorum’’ adlı şiirin öğretmenler tarafından okunulması, öğrenciler tarafından ‘’Senden daha özel’’ adlı şarkının söylenilmesi seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.

Programın sonunda ‘’Öğretmenim’’ adlı şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.