Cumhuriyet İlkokulu’nun temeli atıldı: 300 günde tamamlanacak
banner110

ÖZEL HABER: TURAN OZAN ACAR

Geçtiğimiz Mart ayında alınan kararla okulun yıkılarak yenilen yapılması kararlaştırılmıştı.  Kargı’nın en eski okullarından Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu’nun yapımına başlandı. 19 Ekim 2022 tarihinde yıkım ihalesi yapılan okul, yüklenici firma tarafından yıkıldı. Yıkım işleminin tamamlanmasının ardından ihaleye çıkan okulun yer teslimi de yüklenici firmaya yapıldı.

2024 EKİM AYINDA TAMAMLANACAK

İş makineleri okulun temelini kazılarak inşaat çalışmalarının başlatılmasının ardından okulun temel betonu da atıldı.  İhale şartnamesine göre yüklenici firma inşaatı 300 günde tamamlayarak teslim edecek. Bu süre 2024 yılının Ekim ayına denk geliyor. Velilerin talepleri ise halen ikili eğitim öğretim göre öğrencilerin inşaatın 1 ay daha önce tamamlanarak Eylül ayında başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi.

KARGI KAPSAMLI VE YENİ BİR OKULA KAVUŞACAK

Yeni yapılacak okulun kapalı alanının eski okula göre daha büyük olacağı, okulda 16 derslik,  kapalı spor salonu, konferans salonu ve anaokulu gibi yeni bölümlerde olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.