Öğrenci velilerine "Erasmus" semineri
banner110

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen, Okul Öncesinde Günlük Eğitim Planları Hazırlama ve Uygulama Stajını hak kazanan Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla okul konferans salonunda "Erasmus" ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi.

Okul Müdürü Burhan İncekara'nın ev sahipliği yaptığı seminere; Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İyi Parti Kargı İlçe Başkanı Kemal Zincirli, Atatürkçü Düşünce Derneği Kargı Şube Başkanı Hasan Çiftlik, Kargı Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin, kurum müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Seminer Müdür Burhan İncekara'nın konuşmasıyla başladı.

Erasmus'un okul ve öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan İncekara; "Erasmus, okulumuz ve öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. Öğrencilerimiz Romanya ve Çek Cumhuriyeti'ne giderek, hayatlarına bir yenilik daha ekleyecekler. Bu program ile erken okul terkinde azalma olacak, Avrupa vatandaşlık bilinci gelişecek, öğrencilerimizin istihdam edilebilirliği artacak. Gidecekleri arkadaşları ile yapacakları ortak çalışmalar sayesinde ekip çalışması ve takım ruhu gibi olgulara sahip olacaklardır.

Projenin tamamlanmasının ardından beklenen sonuçlar bireysel, bölgesel, ulusal ve ulus aşırı etkilere sahiptir.Kısıtlı bir bütçe olması sebebiyle projemiz 18 katılımcıyı içermektedir. Sınırlı sayıda seçilen katılımcıların en iyi şekilde projeden faydalanması ve mesleki gelişimlerine maksimum katkı sağlanması bireysel olarak onların ufuklarını açar niteliktedir. Avrupa'da İşbirlikçi Öğrenme Metodu alanında verilen modern, donanımlı ve yenilikçi uygulamaları gözlemleme fırsatı edeceklerdir.

Elde edilen bu deneyim ve tecrübe branş ve zümre toplantılarında diğer meslektaşlar ile de paylaşılacak müfredatta yapılması planlanan düzenlemelerde bu gözlemler doğrultusunda öneriler de bulunulacaktır.

Okulumuzun Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında öğrenim görmekte olan 9.10.11. ve 12. sınıf öğrencileri katılımcı grubumuzu oluşturacaktır.

31 Mart 2019 - 13 Nisan 2019 tarihleri arasında 1. Grup staj uygulaması için Romanya'ya 8 öğrenci, 1 refakatçi öğretmen, 3 Mart 2019 - 16 Mart 2019 2. Grup staj uygulaması için Çek Cumhuriyetine 8 öğrenci, 1 refakatçi öğretmen gideceklerdir.

Proje bütçesi 27.947 Avrodur." dedi.

Bilgilendirme konuşmasının ardından toplantıya katılan veliler, çocuklarının Avrupa ülkelerinde meslekleri ile ilgili proje gezisine katılmasından büyük memnunluk duyduklarını ifade ederek, projede emeği olan tüm eğitim yöneticilerine teşekkür ettiler.

Seminer, katılımcılara yapılan ikramların ardından sona erdi.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.