Kargı'da "Peygamber ve Gençlik" konferansı
banner110

Kargı'da "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamber ve Gençlik" adlı konferans düzenlendi.

Kargı Akkise Köyü İlkokulu, Cumhuriyet YBO ve Kargı İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen programlara; Kargı Kaymakamı Hasan Taş, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mücahit Açıkbaş, İlçe Gençlik Koordinatörü ve Mihri Hatun Camii Din Görevlisi Bayram Demir ve öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız yaptı.

Peygamberlerin çocuklarıyla ya da çevrelerindeki gençlerle olan diyaloglarının günümüzde insanlığa rehberlik edecek örneklerle dolu olduğunu sözlerinde vurgulayan Yıldız; "İslam, genç bir dindir. İslam, gençlerin omuzlarında bugüne gelmiştir. Bizim cennette Peygamber Efendimizle bir ve beraber olmak gibi bir arzumuz, temennimiz var. Kıymetli anne babalar Kur’an-ı Kerim’de peygamberlerin çocuklarıyla olan ilişkileri anlatılır. Bunlar hepinize örnek olmadır" dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kargı Kaymakamı Hasan Taş ve İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız tarafından verildi.

Program ilçe gençlik koordinatörü ve din görevlisi Bayram Demir tarafından kitap dağıtımının ardından sona erdi.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.