Kızılkaya, çalışmalarını esnafa anlattı
banner110

Kargı Esnaf Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, çalışmalarını esnafa anlattı.

Esnaf ziyaretlerine devam eden Kargı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, 20 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Olağan Genel Kurul ile ilgili esnaflara bilgiler verdi. Kızılkaya, başkanlık yaptığı dönemde yaptığı icraatlar ve yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

"ARTIK ESNAF ODAMIZIN EKONOMİK SIKINTISI YOK"

2014 yılı Şubat ayında gerçekleştirilen seçimle göreve geldiğini belirten Başkan Bekir Kızılkaya, göreve geldikleri günden itibaren Kargı Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın mali durumunda ciddi değişiklikler yaptıklarını belirterek, "Göreve geldiğimizde odamızın borcu bulunmaktaydı.

Ben ve yönetimimiz odamızın iyi bir şekilde çalışmasının ekonomik yönden rahatlamasıyla olacağını düşünerek ilk olarak mali durumu düzeltmek için çalışmalara başladık. Gerek şahsım, gerekse yönetimimin gerekli fedakârlığı göstermesi ve üye aidatlarının düzenli olarak toplanmaya başlamasıyla birlikte yaklaşık 3,5 yıl gibi kısa bir sürede ekonomik olarak Esnaf Odamızı düze çıkartarak rahatlattık, artık odamızın ekonomik sıkıntısı bulunmuyor’’ dedi.

Ekonomik sorunları çözmeye çalışırken bir yandan da faaliyetlere devam ettiklerini belirten Kızılkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"2014 yılı itibari ile toplu kısa mesaj (SMS) hayata geçirerek esnafımızın hızlı bir şekilde düğün, nişan, sünnet ve vefatlarda bilgilendirilmesini hiçbir ücret talep etmeden sağladık. Esnafımızı ilgilendiren ilçemizin sorunları ile ilgili gerek yazılı ve sözlü basında, gerekse sosyal medya üzeriden demeçler verip esnafımız menfaatine sonuçlar elde ettik’’ dedi.

KÜÇÜK AMA ESNAFIMIZIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRAN YENİLİKLER YAPTIK

Eskiden Esnaf Odasında evrak işi olan bir esnafın fotokopi çektirmek için kırtasiyelere gitmek zorunda olduğunu belirten Kızılkaya, "Küçük ama esnafımızın işini kolaylaştıran yenilikler yaptık.

Mesela üyelerimizin odamızda gerçekleştirdiği işlemler sırasında gerekli olan fotokopi gibi ihtiyaçları için dışarıda zaman kaybetmelerini önlemek için odamıza çok fonksiyonlu bir fotokopi makinesi alarak ücretsiz kullanıma sunduk. Böylece odamızın asıl sahibi olan esnafımız evrak işlemlerini zaman kaybetmeden kolaylıkla yapabilecek’’ şeklinde konuştu.

ESNAFIN PARASI İLK KEZ ESNAFA DÖNDÜ

Esnaf Odası’nın ilk kez kendi dönemlerinde, esnafı düşünerek promosyon ürün dağıttığını belirten başkan Kızılkaya, "Kargı Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarihinde ilk kez esnafımızın aidatlarıyla var olan odamızın değerli esnaf ve sanatkârları için yılbaşında promosyon ürünü olarak yaklaşık 700 yelek dağıtımı gerçekleştirdik’’ dedi.

ESNAFIMIZIN KURUMLARLA OLAN SORUNLARINDA EN ÖNDE BİZ OLDUK

Esnafın gerek bireysel, gerekse mesleki olarak yaşadıkları sorunlarda Esnaf Odası olarak her zaman en önde durduklarını ve gerekli görüşmeler yaparak girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Bekir Kızılkaya, "Odamızın tüm resmi kurum ve kuruluşlarla sürekli diyalog içerisinde olduğundan esnaflarımızın sorunlarını daha çabuk çözüme ulaştırdık.

Göreve geldiğimizden günden itibaren SGK ve BAĞKUR ile olan ilişkilerimiz devamlı ve sürekli bir şekilde devam etmiş olup esnaflarımızın tüm SGK ve BAĞKUR ile ilgili sorunları ve istekleri maddiyata bakmaksızın yerine getirerek ücretsiz danışmanlık hizmeti yerine getirdik. Esnaf ve sanatkarlarımıza hükümetimiz tarafından sağlanan KOSGEB, Kredi Garanti Fonu ve Halkbank kredilerinde haberdar edilerek gerekli destek ve yardımlar odamız tarafından sağlandı.

Halk Eğitim Merkezi, Odalar Birliğimiz ve Mesleki Teknik Eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak üyelerimizin ustalık, kalfalık belgeleri ve çıraklık eğitimleri ile satış elemanı ve iş güvenliği sertifikalarının sorunsuz alınmasını sağladık’’ dedi.

ESNAF ODASI YENİ MODERN YERİNE TAŞINACAK

Yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Bekir Kızılkaya, "Yeni dönemde yapmayı planladığımız çalışmalarımızın en başında ise esnafımıza yakışan, ulaşımı daha kolay, daha geniş ve nezih bir yere esnaf odamızı taşınmasını sağlamak olacaktır.

Esnafımız bizlere bu görevi tekrar layık görürlerse, geçmişte olduğu gibi yeni dönemimizde de tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisine girilerek, esnaf ve sanatkarlarımızın her türlü hak ve menfaatleri savunulmuş ve savunulacaktır. Fiyat tarifesi uygulanmakta olan üyelerimize fiyat tarifeleri günün ekonomik şartları göz önüne alınarak düzenlenip verilecektir.

Mağdur durumda bulunan esnaf ve sanatkarımıza bütçemiz ölçüsünde gerekli yardımlar yapılacaktır. Esnaf ve sanatkarımızın sorunlarının çözümünde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ÇESOB, Kaymakamlık makamı, Belediye Başkanlığı ve tüm kurum ve kuruluşları ile yapıcı diyaloglarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Yeni uygulanmaya başlayan kanunlar tüzükler ve yönetmelikler hakkında meslek dallarına göre bilgilendirme yapılacak ve gerekli olan durumlarda kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılarak esnafımız bilgilendirilecektir. Kargı esnaf ve sanatkarlarımız arasındaki birlik ve beraberlik ruhunun geliştirilmesi, bütünlüğümüzün korunması ve yaşatılması için gereken çabalar içtenlikle sürdürülecektir’’ ifadesini kullandı.

Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, "Tüm esnaf ve sanatkarlarımızı yarın saat 11:00’da gerçekleştireceğimiz genel kurula davet ediyorum’’ diyerek olağan genel kurulun tüm esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.