Başkan Şen, Şehircilik Şurasına katıldı
banner110

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’deki şehircilik şurasına katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Türkiye'nin yeni şehirleşme vizyonunun gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde katılımcı şekilde belirlenmesi amacıyla 27 Ocak'ta başlatılan "Şehircilik Şurası" 8 Kasım'da Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sona erdi. "Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım", "Kentsel Dönüşüm, "Şehirleşme, Göç ve Uyum", " Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" başlıklı dört ayrı konu başlığında, yaklaşık 10 aydır yürütülen şuranın son toplantısının ardından genel kurul yapılarak şura kararlarına nihai şekli verileceği kaydedildi.

Çorum'dan da il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı şurada Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen programa, bakanlar, milletvekilleri, müsteşarlar, Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ve ilgili bürokratlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehircilik Şûrası’nda yaptığı konuşmada, “Özellikle son 15 yılda ülkemizdeki 81 vilayetimizin birikmiş sorunlarının çözümü noktasında gerçekten tarihî nitelikte adımlar attık. Tüm kurumlarımızla birlikte asırlık ihmalleri gidermenin, kronikleşen meselelere çözüm bulmanın mücadelesini vermeyi sürdürüyoruz” dedi.

Şehircilik alanında da yeni politika ve yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehircilikte de nicelik odaklı değil nitelik odaklı bir anlayışın hâkim kılınması gerektiğini kaydederek, “İnsanı merkeze almadan, fıtratı odak noktası yapmadan şehircilikte arzu ettiğimiz yere varamayız. Biz de modern mimarinin imkânlarıyla, kadim ve kalıcı olanı sentezlemek için çalışacağız. Son iki asrımıza damgasını vuran taklitçi zihniyeti artık bir kenara bırakmalıyız. Bugün yüzleştiğimiz meselelerin çözümü için önce zihniyet dönüşümünü gerçekleştirmeye ihtiyacımız bulunuyor” diye konuştu. (Sevil Sınayuç)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.