125. Yıl Anaokulu'nda TEMA eğitimi
banner110

Karınca gibi canlıları, toprak ve bitkileri incelemek üzere gözlem kutusu mercekleri, toprak ve ekosistem posterleri, yeraltında ve ağaç köklerinde yaşayan canlıların doğal yaşamlarının görsellerle anlatıldığı afişler ve öğretmenlere dönem boyunca uygulayacakları minik tema etkinlik rehberleri teslim edildi.
Eğitim Programını uygulayarak başta toprak ve su olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma, çevre ve tükenebilir varlıkların bilinçli kullanılması konularında edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini sağlama ve ekolojik okuryazarlık bilincinin artırılması hedeflendiğini belirten
Aykaç Çocukların küçük yaşta etrafındaki biyolojik çeşitliliği tanıması, sahiplenmesi amacıyla yapılan hizmetlerin hayata bakış açısını değiştirdiğini belirtti.
Uygarlıkların yükselişi, çöküşü, ekonomisi ve kültürü toprakla ilişkili… Bunun yanında, ocaktaki güveçte, duvardaki resimde, çalınan sazda, söylenen sözde hep toprak var. Fark etmesek de toprak aslında yaşamın kendisi. Soluduğumuz havada bile ona ihtiyacımız var ve insanlık için bu ihtiyaç her geçen gün artıyor. Ayrıca Toprakla suyun buluştuğu her yerde büyük medeniyetlerin kurulduğunu bunun en güzel örneklerinden Anadolu'nun ilk barajının Çorum Alacahöyük'te 2002'de başlatılan kazılarda gün yüzüne çıkarıldığını ve Başkent Hattuşaş'ın 3000 yıl önce içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Hitit Barajını örnek gösterebiliriz.
Bizi besleyen topraktan ve sudan sorumluyuz diyerek 125.Yıl Anaokulu Müdürü Afife Açıkbaş ve okul öğretmenlerine uygulayacakları Tema programları için teşekkürlerini iletti.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.