Kargılılar verem konusunda bilgilendirildi
banner110

Kargı’da 7-13 Ocak Verem Savaş Eğitim Haftası kapsamında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi tarafından hastaneye muayene ve tedaviye gelen hastalara açılan stantta verem hastalığı bilgilendirilmesi yapılarak broşür dağıtıldı.

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi yönetiminden yapılan açıklamada; "Çoğunlukla akciğerlerde ortaya çıkan bu hastalık nadir de olsa diğer organları tutabilir. Genelde akciğer veremi olarak bilinir. Bu bakteri vücuda girdikten sonra hemen hastalık oluşturmayabilir. Vücut direncinin düşmesi gibi çeşitli sebeplerden dolayı bu bakteri daha sonra vereme neden olabilir. Verem hala bütün dünyada tıbbi ve ekonomik imkanı yetersiz olan insanlar arasındaki başlıca ölüm nedenidir. Her yıl 10 milyon civarında yeni verem hastaları ortaya çıkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tüm ölümlerin yüzde 6’sının veremden kaynaklandığını tahmin etmektedir" denildi.

Hastalığın bireylere solunum yoluyla bulaştığını aktarılan açıklamada, "Verem, genelde solunum yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Bu yüzden verem mikrobu da çoğunlukla akciğere yerleşir. Vücut savunması yetersiz kaldığında ve bakteri akciğere yerleştiğinde burada yara oluşumu gerçekleşir. Bu sırada bakteri çoğalmaya devam eder. Nefes alıp verirken olmasa da hapşırırken veya öksürürken bu bakteriler dış ortama geçer. Dış ortama geçen bakteri kapalı ortamlarda başka kişilerin nefes almasıyla akciğerlerine geçer. Böylece verem mikrobu diğer kişilere de bulaşmış olur" ifadesi yer aldı.

Hastanede açılan stantta bilgi almak isteyen vatandaşlara sağlık personeli Fatih Sağır tarafından hafta boyunca bilgilendirme yapılacak.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.