Muhtarlar günü törenle kutlandı
banner110

19 Ekim Muhtarlar Günü Kargı’da törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Jandarma Komutanı J.Tğm. Sedat Özmen, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, CHP İlçe Başkan V. Hakan Çelik, İyi Parti İlçe Başkanı Kemal Zincirli, İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Yıldız, Mesut Tuğrel, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ayhan Bodur, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, Nüfus Müdürü Bahattin Zeybek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mücahit Açıkbaş, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Helvacı, Ziraat Bankası Müdürü Hilmi Bakıcı ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Derneği çelenginin Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Türk tarafından yapıldı.

GÖZLERDEN ÇOK UZAK YERLERDE ÇARESİZ GÖZLERİN TEK UMUDUYUZ

Muhtarlık müessesesinin 100 yılı aşkın süredir, yerel demokrasinin en güzel örneği olduğunu belirten Başkan Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Muhtarlarımız bulunduğu köyde, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Vatandaşlarımızla devlet kurumları arasında köprü görevi yapar. Vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları konuda çalınacak ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilincindedir.

Günümüzde kendini yenileyen geliştiren muhtarlarımız devletimizden alınan hizmetlerin en ücra köşelere gitmesini, giden hizmetlerin orada yaşayan insanlarımızın huzuruna, mutluluğuna vesile olmuştur.

Muhtarlarımıza köylerinde, mahallelerinde hem devletimizi hem milletimizi temsil etme gibi çok önemli bir görev verilmiştir. Değerli arkadaşlarım muhtarlar toplumun göz bebeğidir. Bizlerden beklentileri çok büyüktür. Bize verilen temsil etme görevini doğru kullanmalıyız. Bizlerin hata yapma şansı yoktur. Az önce söylediğim gibi muhtarlarımız hem devletimizi hem milletimizi temsil eder. Bize verilen bu temsil yetkisini kullanırken hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kimsenin kendine özgü taraflı düşüncesinden etkilenmeden sadece Allah’ımızın bizlere verdiği akıl, özgür düşünce, doğru olan taraf, hak ve adalet uygulanarak insanlarımıza faydalı olabiliriz.

Zor şartlar karşısında kısıtlı imkanlarla, fedakarca yapılan bu hizmetler hem bu dünyada hem ahrette mükafatımız olacaktır. Aksi takdirde bu vebal altında ezilip kaybolmayacağız. Değerli arkadaşlarım bizim için önemli olan görevli olduğumuz bölgedeki insanların istekleri, arzuları ihtiyaçlarıdır. Bizler bunlara çare olursak görevimizi yapmış sayılırız. Aksi takdirde orada yaşayan insanlara bir takım dayatmaları yaparak sadece insanların huzurunu kaçırmış olur, onlara faydamız olmaz. Onların bizlere verdiği temsil yetkisini doğru kullanmış olmayız.

Devletimizin en küçük birimi muhtarlıklardır. Devletin temelini, çekirdeğini bizler oluşturuyoruz. Hiç küçümsenemeyecek kadar sorumluluklarımız var. Temelini oluşturduğumuz bu devletimize sahip çıkalım. Bizler ne kadar güçlü olursak, devletimiz o kadar güçlü olur.

Ülkemizde yaşadığımız olumlu olumsuz, iyi kötü yaşanan her olayda birinci derece sorumlu olduğumuzu kimse unutmasın. Kimse bu sorumluluktan kaçmasın. Kimse sanmasın ki bu sorumluluğun hesabını bir gün ödemeyeceğiz. Bu hesap gününde hesap verebilenlerden olmayı nasip etsin.

Bu hesap gününe hazır olabilmemiz için görevimizi doğru yapmalıyız. İnsanlarımızın bize verdiği temsil yetkisini yine insanlarımızın huzuru, mutluluğu, rahatı, refahı için kullanmalıyız. Gözlerden çok uzak bu yerlerde çaresiz gözlerin tek umuduyuz, tek ışığıyız. Bu umutları, bu ışıkları karartmayalım. İnsanlarımızın hayal ettiklerini onlara yaşatma arzularınızı takdire şayan buluyor, vermiş olduğunuz emeklerinize teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar ahirete intikal etmiş muhtarlarımızı rahmetle anıyor, siz görevi başındaki değerli muhtar arkadaşlarımıza sağlıklı uzun ömürler temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra Kargı Belediyesi tarafından belediye binası giriş katında protokol üyeleri ile birlikte muhtarlara ikramlarda bulunularak sohbet edildi. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.