Mantar sezona pahalı başladı
banner110

Ekim ayının ilk günleriyle birlikte Kargı’da da mantar sezonu açıldı.

Mantar sezonu açıldı fakat mantar tüketicisi fiyatlardan şikayetçi oluyor. Geçtiğimiz yıl sezonu 10 liradan açan ve 5 liraya kadar düşen elicek mantarı, bu sene az olması nedeniyle neredeyse sarraflarda tartıya girecek pozisyona girdi.

Kargı’da Saat Kulesi Meydanında 15 liradan satışa sunulan elicek mantarının karşısında fiyatları duyan tüketicilerin söylediği tek cümle “Elicek Mantarını da mı Dolar Vurdu?” cümlesi oldu. Fiyatın yüksek olmasının farkında olan bazı satıcılar ise mantarı fiyatını soran müşterilere, yarım kilosu 7,5 TL cevabını vererek pazarlama teknikleriyle satış yapmaya çalıştılar.

Mantarın çok ilgi gördüğü ilçelerden Boyabat’ta ise bu sen az olan mantarın kilosunun 20 liraya kadar çıktığı öğrenildi.

Öte yandan, Kargı’da çeşitli ziyaretlerde bulunmak için ilçeye gelen Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir’de mantarcıların satış yaptığı yere gelerek kadın satıcılarla sohbet etti. Ak Parti Kargı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Peker ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte mantar satan kadınlarla sohbet eden Demir, kadın satıcılar bol müşteriler diledi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.