Kargı’da Kırkpınar Rüzgarı esti
banner110

Kargı Panayırı etkinlikleri kapsamında düzenlenen güreşler Kırkpınar’ı aratmadı.

Çayır mevkiinde gerçekleştirilen güreşler, geçen yıla oranla bu yıl daha da arttı. Güreşleri izlemeye gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren tribünlerdeki yerlerini aldılar. Güreşlerde Kargı'nın yanı sıra Çorum ve diğer illerden olmak üzere toplam 292 sporcu kispet giydi.

Güreşleri Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Ak Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ. Yunus Emre Yılmaz, Kargı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ağaçhanlı, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, MHP Kargı İlçe Başkanı Raşit Erdoğan, 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eski Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu Kargı Ülkü Ocakları Başkanı Murat Soruk, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, kurum müdürleri, daire amirleri, dernek başkanları ve binlerce seyirci izledi.

Güreş organizatörü ve aynı zamanda antrenör olan Kazım Karabıyık, güreş müsabakalarına gösterilen ilginin geçen yıla göre daha fazla olduğunu belirtti.

Karabıyık, “Ata sporumuz olan güreşe ilgi oldukça yoğun, ilçemizden ve özellikle farklı şehirlerden gelen izleyicilerin sabahın erken saatlerinde tribünlerdeki yerini aldıklarını gördük. Buda güreşlere olan ilgili gösteriyor. Müsabakalara katılımda çok iyi bu yıl 292 güreşçimiz Kargı çayırında güreşiyor, güreşçileri ilçemize davet ederken dişe diş zorlu ve seyirci açısından zevkli maçlar olsun diye özenle çalıştık. Kıran kırana bir müsabaka olsun diye karşı karşıya gelebilecek sporcuları davet ettik’’ dedi.

Kargı’nın son yıllarda ülke genelindeki müsabakalarda ve panayır güreşlerinde adını duyurduğunu belirten Karabıyık, ‘’Kargının güreşte bu derece ilerlemesini tabi ki Kargı'da yetişmiş bu toprakların insanları başta olimpiyat şampiyonumuz Teyfik Kış, dünya şampiyonu olan Nazmi Avluca ve son olarak Akdeniz Oyunlarında Dünya 3. olan Emrah Kuş'un çok etkisi var. Onlar bu başarıları ile başta ülkemizi ve ilimizi sonrada ilçemizi gururlandırdılar, onlarla Kargı olarak gurur duyuyoruz'' dedi.

Güreşlerin bu derece iyi organize edilmesinde gösterdiği titizlik için Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’e teşekkür eden Karabıyık, ‘’Kargı Belediye Başkanımız sayın Zeki Şen, güreşlerin kusursuz geçmesi için her türlü ayrıntıyı düşündü. Güreşlerimizi kazasız belasız güzel ve yoğun bir katılımla gerçekleştirdik’’ dedi.

Gerçekleşen güreşlerde Baş kategorisinde Recep Kara Baş Pehlivan, Ali Gürbüz ikinci, Hamza Küseoğlu üçüncü, Ünal Karaman ise dördüncü oldu.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.