Kargı Panayırı mehteran konseri ile başladı
banner110

Kargı Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen asırlık 'Kargı Panayırı’ bu yıl da mehteran takımının konseri ile coşkulu bir şekilde başladı.

Kargı Belediyesi önünden yürüyüşe geçen mehteran takımına protokol de eşlik etti.

Saat Kulesi meydanında devam eden konseri, Çorum Vali Yardımcısı ve Kargı Kaymakam Vekili Recep Yüksel, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ. Sedat Özmen, Ak Parti İlçe Başkanı Sacit Özdemir, CHP Kargı İlçe Başkanı Hakan Çelik, İyi Parti İlçe Başkanı Kemal Zincirli, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, Milli Eğitim Müdür V. Mücahit Açıkbaş, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Hasan Danacı, Hastane Müdürü Hüsnü Kılpelit, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Türk ve çok sayıda vatandaş izledi.

Panayırın açılış konuşmasını yapan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, "Kargı panayırımız asırlık bir etkinliktir. Atalarımızdan gelen bu gelenek asırlardır yaşatılmış ve bizde bu geleneği sürdürmeye devam ediyoruz. Panayırımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız bir şekilde panayırımız tamamlamayı nasip etsin’’ dedi.

Bu yıl panayır açılışının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına denk geldiğini belirten Başkan Şen, 29 Ekim ile ilgilide konuşma yaptı.

Başkan Şen, "Bizler birliğimizi beraberliğimizi bozmazsak altından kalkamayacağımız hiç bir şey yoktur. Türk milleti çalışkandır, dürüsttür, askerdir. Vatan bizim. Vatan mesele olunca gerisi teferruattır. Onun için elimizden geldiğince birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım diyorum" dedi.

Ardından Çorum Vali Yardımcısı ve Kargı Kaymakam Vekili Recep Yüksel bir konuşma yaptı. Yüksel, "Birlik, düzen ve huzur içerisinde panayırımız bundan sonra da devam edecektir. Kargımız bu Anadolu coğrafyamızın, cumhuriyetimizin inci tanesi gibi duran, kültürüyle, çalışmasıyla, üretimiyle, yaşlısı, genci her yaştan insanıyla bir mücevher tanesi gibi bir ilçemiz. Belediye başkanımız ve çalışan ekibi birlikte sizlerle birlikte huzur içerisinde bugünlere geldik. Değerli hemşerilerim bende bugün bir kardeşiniz olarak tesadüfen sizlerle birlikte olma şerefine eriştim. Bundan da çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Panayırımız hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından mehteran konseri başladı. Yaklaşık bir saat süren konserde Tosya Ahi Yaren mehteran takımının söylediği marşlara vatandaşlar da eşlik etti. Kargı Panayırı bir hafta sürecek olan çeşitli etkinliklerin ardından 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan güreş müsabakalarıyla son bulacak. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.