Maske ve sosyal mesafe denetimleri devam ediyor
banner110

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelge kapsamında Kargı genelindeki, iş yerleri, alışveriş alanları, pazarlar, otobüs terminali dahil her yer denetlendi.
Bugüne kadar yapılan denetime Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Kargı İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Başhekim Dr. Muhammet Kadir Demir, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Kargı Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun, Kargı İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan ve Kargı Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Rıdvan Kesen, Esnaf Odası Başkanı Fevzi Bilgin, kurum müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri, tarafından denetlendi.
Çarşı sokakları başta olmak üzere, otobüs terminali, sanayi ve TOKİ konutları da denetlenerek, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde maske, mesafe ve hijyen konusunda vatandaşlar uyarıldı. Vatandaşlarla bizzat konuşan Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, ‘’Virüsün biran önce yok edilebilmesi için devletimizin almış olduğu kurallara harfiyen uyalım’’ diyerek vatandaşları uyardı.
Her geçen gün artan vaka sayılarından bahsedilerek, vatandaşların maskesiz dışarı çıkmamaları tüm tedbirlere de uymaları gerektiği bilgisi verildi.
Otobüs terminalinde de hem işletmeciler hem de yolcularla konuşan Kaymakam Uyar, işletmecileri HES kodu konusunda, yolculara da hijyen ve sosyal mesafe konularında uyarılarda bulundu.
Bir kırtasiyede çocuklarla karşılaşan Kaymakam Uyar çocuklara okulunuzu özlediniz mi diye sordu. Çocukların özledik demesi üzerine Kaymakam Uyar, hızlı normalleşmenin kurallara harfiyen uymaktan geçtiğini, bu nedenle herkesin kurallara uymasının normal hayata dönüşte etkili olacağını belirtti.
Denetimlerin devam edeceğini belirten Kaymakam Uyar tüm vatandaşları kurallara uymaya davet etti.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.