Kırıkpınar güreşlerine Kargı’da hazırlanıyorlar
banner110


Çorum Belediyesi yağlı güreş takımı 2021 tarihi Edirne Kırkpınar yağlı güreşleri öncesinde müsabakalara hazırlık kampını Kargı’da yapıyor. 15 gün sürecek olan kamp Başpehlivan Ahmet Serbest sorumluluğunda Kargı Çayır Mevkii’ndeki güreş alanında yapılacak.

KAYMAKAM UYAR GÜREŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Çayır Mevkiinde devam eden yağ güreş kampına ilçe Kaymakamımız Sn. Abdul Hamid Uyar, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal ve Komiser Burak Taşdemir, Hastane Başhekimi Dr. Muhammed Kadir Demir, İlçe Güreş Antrenörleri Kazım Karabıyık ve Selçuk Şahin de katıldı. Kaymakam Uyar ilçemizde ata sporu güreşin icra edilmesi bizleri son derece menün etmiştir. Ata sporumuz güreş ve güreşçilerimize her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek 9/10/11 Temmuzda Edirne de yapılacak olan tarihi Kırkpınar güreşlerinde pehlivanlara başarılar diledi.
Öte yandan İlçemizde güreş sporunu yeniden canlandıran ve yaklaşık olarak 10 yıldır güreş sporuna pehlivan kazandıran Antrenör Kazım Karabıyık ta; Yağlı güreş pehlivanlarımızın yağlı güreşin olimpiyatı statüsünde bulunan tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Edirne İli ile Kargı ilçemizin iklim şartlarının tamamen aynı olduğunu, ilçenin oksijen dengesi ve doğasının ağır spor idmanları için olabildiğince elverişli olduğunu, Belediyemizin sorumluluğunda bulunan ve güreşçilerimizin hizmetine sunulan idman sahamızın fiziki koşulları, idman sonrası banyo ve duş olanakları için sıcak suyun mevcut olduğu, soyunma ve dinlenme kabinlerinin bulunduğunu, akşam dinlenme ve sosyal etkinliler için İlçenin imkânlarının son derece elverişli olduğunu dile getirerek baş pehlivanlar başta olmak üzere bütün güreşçilerimizi kamp için ilçeye davet etti.  Önümüzdeki idmanlara İlçemizin güreşçileri başta olmak üzere Tosya, Osmancık Boyabat ilçelerimizin de katılımları ile ortak idman planladıklarını sözlerine ekledi.
Yağlı Güreş Antrenörü Başpehlivan Ahmet Selbest ise Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi hazırlık kampımızda bizleri ziyaret eden İlçe Kaymakamımız Sn. Abdulhamid Uyar’a; bizlere böyle bir kamp yapmak için fırsat ve imkân sağlayan Çorum Belediye Başkanımız Sn. Halil İbrahim Aşkın’a; İlçenin tesislerini hazırlayıp güreşçilerimizin hizmetine sunan Kargı Belediye Başkanı Sn Zeki Şen‘e,  Kampımızın yapımı için çaba gösterip emek sarf eden Antrenörler Kazım Karabıyık ve Selçuk Şahine, Başhekimimize, Emniyet Amirimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, inşallah çalışmalarımızın karşılığını altın madalya ile alacağız” dedi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.