Kargı güreşlerine 400 güreşçi katılacak
banner110

Kargı Belediyesince organize edilen panayır kapsamında güreşçiler, 29 Ekim'de Çayır Mevkii'nde er meydanına çıkacak. Belediye ekipleri, müsabakaların yapılacağı alanı pehlivanlar için hazır hale getirecek.

Güreş organizatörü Kazım Karabıyık, 29 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleşecek organizasyonla ilgili hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Organizasyon kapsamında Türkiye'nin ünlü güreşçilerinin Kargı'da buluşacağını dile getiren Karabıyık, şunları kaydetti:

"Kargı Panayırı altın kemerli yağlı pehlivan güreşleri, 29 Ekim Pazar günü Kargı er meydanında yapılacaktır. Güreşlere Kırkpınar'ın altın kemerli başpehlivanları da dahil olmak üzere 22'si başpehlivan, toplam 400 civarında pehlivanla anlaşma/davet yapılmış olup listemiz tamamlanmıştır. Recep Kara, Fatih Atlı Osman Aynur, Mustafa Taş,  gibi güreşin efsane isimleri Kargı'da olacak. Ayrıca sosyal medyada fenomen olan Muğla Seydikemerli Cemal Cumhur’da Kargı güreşlerinde yerini alacak. Ünlü güreşçi Ali gürbüz ise sakatlığı nedeniyle Kargı güreşlerine katılamayacağını açıkladı'' dedi.

Her türlü hava şartlarına karşı gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Karabıyık, "Her türlü olumsuz hava şartlarına rağmen güreşlerimiz iptal edilmeyecektir. Türkiye'de ilk ve tek olan kapalı meydan ve tribünlerle dizayn edilen Kargı er meydanına güreşçi ve güreşseverlerimizi bekliyoruz." diye konuştu. Bu yıl güreş ağalığının da çekişmeli geçmesi beklenirken 2023 güreş ağası Tuncay Devrez de er meydanında yerini alacak. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.