Kargı Güreşleri Kırkpınar’ı aratmadı
banner110

Asırlık Kargı Panayırı’nın en çok ilgi gören etkinliği olan güreşlere her yıl olduğu gibi ilgi bu yıl da artarak devem etti.

Sabahın erken saatlerinde güreş alanını dolduran güreş severler, müsabakaları ilgiyle izledi. Toplam 14 ayrı kategoride 241 güreşçinin kol bağladığı Kargı güreşlerini tahmini rakamlara göre 4 bin 500 kişi izledi.

Çayır Mevkii’nde gerçekleştirilen ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’in ev sahipliği yaptığı müsabakalara, 22. Dönem Çorum Ak Parti Milletvekili ve AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ali Yüksel Kavuştu, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Amasya Milletvekili Haluk İpek, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü Recep Yıldırım, Çorum Vali Yardımcısı Azmi Yeşil,

İskilip Kaymakamı ve Kargı Kaymakam Vekili Bahadır Güneş, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Çorum Belediye Başkanı Yardımcısı Zeki Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Ak

Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, Ak Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Üstünel, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, ÇORDEF Genel Başkanı Cemil Yaşkabak, Golaz Köyleri Birliği Platformu Başkanı Metin Akkuş, Kargı Gazetesi Sahibi Hacı Odabaş, eski güreş ağası Cafer Özsoy, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, dernek başkanları, kurum müdürleri ve binlerce kişi katıldı.

BAŞPEHLİVAN ÜNAL KARAMAN OLDU

Güreş müsabakaları oldukça çekişmeli geçerken, katılımcılar da güreşleri sonuna kadar ilgiyle takip etti.

Güreş müsabakalarındaki mücadelelerin sonunda ise Ünal Karaman Başpehlivan, Hamza Köseoğlu ikinci, Salih Erinç ve Ahmet Serbest ise üçüncü oldular. Toplam 14 ayrı kategoride 241 güreşçinin kol bağladığı güreşlerde ise sonuçlar şöyle;

Minik 1 kategorisinde Ferhat Yiğit birinci, Erol Al ikinci, Batı Kağan Maden ve Sefa İnce üçüncü oldu. Minik 2 kategorisinde Fatih Özgen birinci, Ahmet Kavlu ikinci, Arda güler ve Emre çetin üçüncü oldu. Teşvik 1 kategorisinde Serhat Bozkurt birinci, Yusuf Kırat ikinci, Muharrem Kırçiçek ve Hamza Ali Küçük ise üçüncü oldu. Teşvik 2 kategorisinde Berkant Şeker birinci, Eren Uzun ikinci, Hüseyin Şenel ve Batuhan Bardak üçüncü oldu. Tozkoparan kategorisinde Taha Küçük birinci, Barış Akıncı üçüncü, Faruk Kırat ve Akif Yıldırım üçüncü oldu.

Ayak kategorisinde Kadir Güleşen birinci, Hakan Satılmış ikinci, Batuhan İmeci ve Serkan Aydın üçüncü oldu. Deste Küçük Boy kategorisinde M.Tayyip Küçük birinci, Fatih Kırat ikinci, Bilal Akbıyık ve Uğur Doğan üçüncü oldu. Deste Orta Boy kategorisinde Doğancan Ergin birinci, M.Ali Eryüce ikinci, Alem Özbakan ve Osman Acar ise üçüncü oldu. Deste Büyük Boy kategorisinde Nuri Can birinci, İrfan Demirel ikinci, İsmail Uğramış ve Saffet Cebeci üçüncü oldu.

Küçük Orta Küçük B kategorisinde Şükrü Seven birinci, İsmail Damatoğlu ikinci, Adem Alkan ve Burak Korkmaz ise üçüncü oldu. Küçük Orta Boy kategorisinde Burak Eryılmaz birinci, Serhat Elvan ikinci, Yaşar San ve Halil Keskin ise üçüncü oldu. Büyük Orta kategorisinde ise Rıdvan Kara birinci, Mesut Aşkın ikinci, Erol Başat ve İsmail Keskin ise üçüncü oldu. Başaltı Boyu kategorisinde ise Hakkı Ceylan birinci, Mustafa Cebeci ikinci, Mert Caloğlu ve Oktay Sancak ise üçüncü oldu. Güreşlerin en heyecanlı ve son maçı olan Başpehlivanlık kategorisinde ise Ünal Karaman birinci olarak baş pehlivan, Hamza Köseoğlu ikinci, Salih Erinç ve Ahmet Serbest ise üçüncü oldular. (Ozan Acar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.