Kargı'da Ramazan geleneği yaşatıldı
banner110

Etkinlik, 5. sınıf Fen Bilimleri Öğretmeni Zeynep Karahasan öncülüğünde gerçekleştirildi. Fen Bilimleri dersinde işlenen “tam gölge oluşumu” konusunu uygulamalı olarak pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler hem teorik bilgilerini güçlendirdi hem de geleneksel gölge oyunu kültürünü deneyimleme fırsatı buldu.

Hem öğrenme hem kültürel aktarım

5. sınıf öğrencileri tarafından kurulan sahnede Karagöz ve Hacivat gösterimi yapıldı. Okuldaki diğer öğrencilere sunulan gösteriyle hem bilimsel bir kazanım desteklendi hem de Ramazan geleneği yaşatıldı. Etkinlik, öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleşirken, eğitim ile kültürel değerlerin bir arada sunulmasına örnek bir uygulama olarak dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.