Kızılay Kan Toplama TIR’ı bağışçılarını bekliyor
banner110

Kargı Belediyesi karşısında başlatılan kan toplama kampanyası için gazetemize açıklamalarda bulunan Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yasemin Güloğlu, hastanelerin günde 70 ünite kan kullandığını ve bu ihtiyacı karşılayamadıklarını belirterek, herkesi kan bağışına davet etti.

Güloğlu konuşmasında, ‘’İlimiz hastanelerinde ortalama olarak günde 70 ünite kan kullanılmakta. Bizde Türk Kızılayı olarak düzenlediğimiz kampanyalarla bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. Bugün ve yarın sabah 10:30’da akşam 17:30’a kadar Kargı ilçemizde kan bağışı kampanyamız var. Hastenelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına kampanyalarımızı yürütüyoruz ama yeteri kadar talep olmadığından hastanelerimizin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Hastalarımız kendi imkanlarıyla kan bulmaya çalışıyorlar. Bu da oldukça zor bir durum. O yüzden hepinizi kan bağışına davet ediyoruz. Kimliğinizle birlikte tok karna bizlere başvuruda bulunabilirsiniz. Bugün din görevlilerimizin bir toplantısı vardı. Bütün ilçelerimizde olduğu gibi Kargı Müftülüğü’müzde  bizlere bu anlamda öncülük etti. Onlara teşekkür etmek istiyoruz. İmam Hatipliler Derneği’ninde ilgi ve alakası bugün güzeldi. İnşallah gün içerisinde devam etmesini de umuyoruz. Yarında aynı şekilde katılımları bekliyoruz. Hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılamak adına kimliğinizle birlikte tok karna kan bağışına tüm kan dostlarımızı bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Kızılay Kargı Şubesi Başkanı Ahmet Deler ise, ‘’Bildiğiniz üzere üretilemeyen tek şey kan olduğu için, kanın tek kaynağı insan, bu sebeple tüm insanlık birbirine muhtaç. Tüm halkımızı, Kargılı tüm hemşerilerimizi kan bağışı kampanyamıza davet ediyorum’’ dedi.

Kızılay Kan Toplama TIR’ı 15 Eylül Perşembe ve 16 Eylül Cuma günü saat 10:30 ile  17:30 saatleri arasında kan toplamaya devam edecek.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
Kan BağışıKızılay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.