Kargı Müftülüğü'nden ‘kıraathane toplantıları’
banner110

Kargı İlçe Müftülüğü, uzun kış gecelerini değerlendirmek için ilçe ve köylerdeki kıraathaneleri gezerek halkla buluşma günleri düzenliyor.

Kargı İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız’ın önderliğinde İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz ve Merkez Cami Din Görevlisi Bayram Demir'le birlikte merkez Çukuraluç Köyü Cami cemaati ve köy kıraathanesinde vatandaşlara hitap ettiler. Sohbete Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız da katıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, halka hizmet için var olduklarını ve halkın her kesimine kardeş gözüyle baktıklarını belirterek, bize gelemeyen kardeşlerimizin biz yanlarına gideceğiz’’ dedi.

Çukuraluç Köyü Kıraathanesinde köylülerle bir araya gelen Kargı İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz ve Merkez Cami Din Görevlisi Bayram Demir, "Kadına yönelik şiddet ve kadının İslam dininde önemi’’ konularında köy halkıyla sohbet ettiler.

Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, bu tür sohbet ve ziyaretlere devam edeceklerini belirterek, "Son zamanlarda kadına uygulanan şiddet, İslam ile Müslüman ile özdeşleşemez. Bu tür vahim olayların son bulması için herkesin gayret göstermesi gerekir. Biz halkımızın bilinçlenmesi için müftülük olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız’’ dedi.

İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz da halkı kutsal beldelerimiz hakkında bilgilendirdi. Özellikle Kudüs ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkılması gerektiğini, Umre ve seyahat için Kudüs üzerinden yapmanın da bir destek olduğunu söyledi.

Yılmaz, Halil Rifat Paşa'nın bir sözünü hatırlatarak, "Gidemediğin yer senin değildir" ilkesini de göz önünde tutulması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, tarım ve hayvancılık konusunda Yusuf suresini örnek olarak vererek kalkınmanın temelinin insanı yaşatmaktan geçtiğini vurguladı.

Merkez Cami Din Görevlisi Bayram Demir'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ilahiler ve sonunda yapılan dua ile program sona erdi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.