Cahit Bağcı, Azerbaycan Büyükelçisi oldu
banner110

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Azerbaycan Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral merkeze alınarak yerine Ak Parti 23, 24 ve 25. dönem Çorum Milletvekili Doç. Dr. Cahit Bağcı atandı.

CAHİT BAĞCI KİMDİR?

Cahit Bağcı (d. 25 Haziran 1964, Osmancık, Çorum), Türk siyasetçi.

ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını ODTÜ Sosyoloji Bölümünde, doktorasını İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 1988 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Başkanlığında çalışmaya başladı. 1993 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde araştırma görevlisi oldu. İngiltere'de Manchester Üniversitesi Türk Öğrenci Derneğini kurdu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yardımcı doçent ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Van İli Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Üyesi ve Raportörlüğü görevinde bulundu. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezinde koordinatörlük ve Müsteşarlık müşavirliği görevini yürütmüştür. TBMM XXIII., XXIV.ve XXV. Dönem Çorum Milletvekilidir. TBMM XXIV. Dönem Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyesidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kargı Gazetesi olarak hemşehrimiz Doç. Dr. Cahit Bağcı'yı tebrik ederek, yeni görevinde başarılar dileriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.