Balık avı yapanlar dikkat! Av yasağı başladı
banner110

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 ‘İLÇEMİZ SINIRLARI İÇERİSİNDE BULUNAN AKARSU VE GÖLETLERDE;
YAYIN, SAZAN, BIYIKLI BALIK ve TATLISU KEFALİ balıklarının üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında avlanmaları yasaktır.
Yine SUDAK türünün üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında ve sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde (15 Mart-15 Haziran) de avlanmaları yasaklanmıştır.
Önemli dinlenme ve mesire yeri olan baraj, göl ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında; avcıların zaman, tür ve boy yasaklarına, azami ölçüde uymaları avcılığın sürdürebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem arz etmektedir.
Bu sebeple su ürünleri avcılık işi ile uğraşanların ve vatandaşların kurallara riayet etmeleri aksi takdirde haklarında yasal işlem yapılacağının bilinmesi gerekmektedir’’ denildi.

(İpek Acar)
 

Anahtar Kelimeler:
Av YasağıBalık Avı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.