2022 çeltik alım fiyatları açıklandı
banner110

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan, pirincin başkenti Osmancık’ın adı ile tescilli Osmancık 97 pirincinin hammaddesi çeltiğe 13.500 TL taban fiyatı belirlendiğinin altını çizdi.


Osmancık’ın yanı sıra Kargı, Dodurga, İskilip ve Oğuzlar ilçelerinde ekimi yapılan pirinç için açıklanan fiyatın hayırlı uğurlu olmasını dileyen Milletvekili Kaya, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye hemşehrilerim adına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2022 dönemi alım fiyatlarını ton başına, 55 randımanlı Baldo grubu çeltik için 15 bin lira, 58 randımanlı Cammeo grubu çeltik için 14 bin 500 lira, 58 randımanlı Özgür grubu çeltik için 14 bin lira, 60 randımanlı Osmancık grubu çeltik için 13 bin 500 lira, 60 randımanlı Ronaldo-Vasco grubu çeltik için 13 bin lira ve 65 randımanlı Luna grubu çeltik için 12 bin 500 lira olarak açıkladı.


Çeltik alımlarında, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamının satın alınacağı, ürün bedeli ödemelerinin, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 21 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağı öğrenildi.


TMO, üreticilerin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla randevulu alım sistemine devam edecek. Randevular internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi başmüdürlükler, şube müdürlükleri ile ajans amirliklerine şahsen müracaat edilmesi halinde yine internet sitesi üzerinden verilebilecek. TMO iş yerlerinde Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacak.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.