"CHP, kurultayda demokrasi şöleni yaşattı"
banner110

Cumhuriyet Halk Partisi Kargı İlçe Başkanı Kemal Dümenci, gerçekleştirilen 36. Genel Kurultayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dümenci, "kurultay sürecinin bittiğini, sürecin ülkemizdeki tüm diğer partilere demokrasi dersi verir bir nitelik taşıdığını ve bu günden itibaren 2019 seçimlerine odaklanmamız gerektiğini tüm partimize gönül vermiş dostlarımıza hatırlatırım" dedi.

Dümenci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Değişimin gücüne ve gerekliliğine inanan, hatta parti içi lider belirleme aşamasında da sayın Muharrem İnce'yi destekleyen bir Cumhuriyet Halk partisi seçmeni olarak, kurultay sürecinin bittiğini, sürecin ülkemizdeki tüm diğer partilere demokrasi dersi verir bir nitelik taşıdığını ve bu günden itibaren 2019 seçimlerine odaklanmamız gerektiğini tüm partimize gönül vermiş dostlarımıza hatırlatırım.

Kurultay oy sayım işlemi bittiği andan itibaren partimizin yeni başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Cumhuriyet Halk Partisi'nde asıl olan Başkanlık makamın da kimin oturduğu ya da isimler değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı ilkelerdir. Demokratik yöntemlerle seçilen yeni başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan koltukta oturduğu sürece hepimizin başkanıdır, o saygıyı da hak etmektedir.

Her kim bu görevi üstlenirse üstlensin, bu ilkeler ışığında hareket etmek mecburiyetindedir ve bu yolda hareket edeceğine de inancımız tamdır. Dünya üzerindeki siyasi konjonktürün giderek demokrasiden uzaklaşıp güce meyleder bir hal aldığı, keza ülkemiz siyasi yapısının tamamen güce odaklı ve tüm diğer partilerin parti içi eleştiriye bile tahammülünün olmadığı bir ortamda biz Cumhuriyet Halk Partililere bir demokrasi şöleni yaşatıp Türkiye’ye rol model olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Muharrem İnce'ye de bu bağlamda teşekkürü borç biliyoruz.’’ (Ozan Acar)

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.