"CHP iktidar olacak, başka çare yok"
banner110

CHP eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, referandum döneminde mühürsüz oyları geçerli sayan AK Parti kurmaylarının, Man adasındaki 15 milyon doları kapsayan banka belgelerinin sahte olduğunu ileri sürecek kadar çelişki içine düştüğünü söyledi.

Ayvazoğlu, "CHP’nin artık ana muhalefet partisi olarak değil, iktidar partisi olarak anılmasını arzu ediyoruz’’ dedi.

CHP Kargı İlçe Başkanlığı kongresinde söz alan CHP eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu gündemi değerlendirdi. Partililere seslenen Ayvazoğlu, "Bizler burada sizlere bir şeyleri ifade ederken, eğer sizlerin hislerine az da olsa tercüman olabilirsek kendimizi mutlu hissederiz. Elbette sizlerin bizlere vermiş olduğunuz görevler var. 2002 yılında vermiş olduğunuz milletvekili görevinin bizlere ömür boyu bir sorumluluk yüklediğini düşünüyoruz. Bu sorumluluğu 2 yılda bir de olsa kongreye gelerek paylaşabiliyorsak bunu da bu şekilde kabul buyurun.

Elbette Cumhuriyet Halk Partisi olarak yıllardır ana muhalefet partisi olarak adlandırılmış olmaktan artık yeter diyoruz. Neden yeter diyoruz. Çünkü biz artık Cumhuriyet Halk Partisi olarak ana muhalefet partisi adının değiştirilerek iktidar partisi olmasını gönülden arzu eden Cumhuriyet Halk Partilileriz. Bunun için neler yapmamız gerekir. Biz özellikle 15 yıldır bu ülkeyi yöneten tabiri yerindeyse inim inim inleten bir iktidar partisiyle karşı karşıyayız. Bunun aksini sadece biz muhalefet partisi olarak söylemiş değiliz. Bunu kendilerine oy veren seçmenlerinde bildikleri halde dillerinden çıkmayan bir dilek olduğunu biliyoruz. O zaman bizlere düşen görev nedir. Bizlere düşen görev sadece kendi aramızda konuşmanın dışında bunlara oy veren kitleye gidip soracağız, her şeyi soracağız. Siz 15 yıl öncesinde neydiniz ne oldunuz. Sizlerin ürettiğiniz pirincin maliyeti neydi ne oldu? Tarım ve hayvancılığı çökerten bir iktidarla karşı karşıya değimlisiniz diye sorduğumuzda vicdanlarına göre cevap vermek zorundadırlar. Yeter ki bunu sandığa yansıyabilelim.

‘’ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAMIZ ŞART’’

Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun 450 kilometrelik adalet yürüyüşü adı altındaki bunlara başkaldırının cevabını ve ödülünü alabilelim. Bunu alabilmek için elbette Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerinin hiçbir şekilde sapmadan yerine getirilebilmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Altı ok ilkeleri dediğimizde devrimciliği unutmadan, halkçılığı unutmadan, devletçiliği unutmadan, laikliği unutmadan eğer bu yolun şimdiye kadar gidemediğimiz eksik bıraktığımız bu yolu hatırlayabiliyorsak, bunlar için seferberlik ilan edebiliyorsak elbette başarıya ulaşabiliriz. Şimdiye kadar yapamadığımızı benim yaptıklarım değil, yapamadıklarım neyse bunu kendi kendimize öz eleştiri yapmamız gerekir. Milletvekillerimiz, il başkanımız, ilçe başkanlarımız eğer biz ne yapamadık diye öz eleştiri yapabiliyorsak, eksikliklerimizi giderebiliyorsak başarıda gelecektir ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıyla kucaklaşabiliriz.

"2019 SEÇİMLERİNDE BİRLİK VE BARBERLİK İÇİNDE GALİP OLMAMIZ ŞART’’

Kargı ilçemizin yapısını biliyoruz. Kargı ilçemizin geçim kaynaklarını biliyoruz. Bu ülkeyi yöneten 15 yıldan beri başımızda olan bunların her seçiminin şaibe yarattığını da biz biliyoruz. Bunlara gücümüzün yetmediğini, neden yetmediğini de oturup düşünmeliyiz. En son sayın genel başkanımızın sıcak haber olan Man adasındaki 15 milyon doları kapsayan belgeleri ortaya attığındaki banka dekontlarının sahteliğini söyleyen iktidarın bir bakıyoruz referandum döneminde mühürsüz oyları nasıl kabul ettiğini sahte olmadığının kabulünü kendi partilerine oy verenlere sormamız lazım. Sen bankanın resmi kayıtlarına inanmıyorsun ama mühürsüz oyların geçerli olduğunu kabul ettiriyorsun. Çünkü Cumhuriyeti tüm kurumlarıyla kurallarıyla kuşattılar. Yargıyı, eğitimi kuşattılar, ekonomiyi baltaladılar yerin dibine soktular, hayvancılığı bitirdiler. Yarın bir gün ne kadar suç işlerlerse işlesinler nasıl bir savunma yapacaklarını artık merak eder bir duruma gelmiş durumdayız. Biz karşımızda bulunan 15 yıllık iktidara dur diyebilmek için kendi ilkelerimizi hayata geçirebilmek adına ne yapılması gerekirse sayın genel başkanımız başta olmak üzere 2019’da bu seçimlerde mutlaka birlik ve beraberlik içerisinde galip olmak zorundayız, iktidar olmak zorundayız. Bunun başka bir çaresi yoktur. Başkada kurtuluşu yoktur. Geride bırakabileceğimiz nesillerimize Cumhuriyet Halk Partili olarak bize ne bıraktılar dediklerinde onlara mahcup olmayacak mirası Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının, hiç olmazsa laikliğinden tutunuz, Mustafa Kemal’in ölmez eseri Cumhuriyeti bıraktık diyebilmenin yolu başka şekilde gözükmüyor. Başka çare de göremiyoruz."

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.