Cemil Sözen: Kargı’yı İYİ belediyecilik ile buluşturacağız
banner110

Kargı Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü ve Kargı Haber TV’nin ‘Başkan adayları konuşuyor’ isimli programın moderatörü Gazeteci Turan Ozan Acar’ın canlı yayın konuğu olan ve yapacağı projeleri burada paylaşan Cemil Sözen, Kargı için hazırlamış oldukları çok sayıda projenin olduğunu Belediye Başkanı seçilmesi halinde bu projeleri tek tek hayata geçireceklerini ifade etti. 

Kargı’nın çözüme kavuşturulması gereken birçok sorunu olduğunu nüfustan, altyapıya, turizmden tarıma, sosyal ve kültürel etkinliklerden spor alınandaki çalışmalara kadar birçok soruna çözüm üreteceklerini kaydeden Cemil Sözen, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerde Kargı halkının desteğini beklediğini söyledi. 

İYİ Parti Kargı Belediye Başkan Adayı Cemil Sözen, projelerini şöyle anlattı:

TOPLAMDA 27 TANE PROJEMİZ VAR

“Kargı son 50 yıl en son 10 yıl kaçırılmış fırsatlara maruz kaldı. Son 10 yılda hem iktidar partisinden belediye başkanımız hem milletvekili çıkarttık. Biz bu iki unsuru bir arada kullanıp değerlendiremedik. Bu fırsatları kaçırdık. Biz iyi bir belediyecilik örneği sunmak istiyoruz. 
Toplamda 27 tane projemiz var. Fizibilite ve ar-ge çalışmaları yaparak bu projeleri hazırladık. Tarım, tekstil ve turizm ile ilgili projelerimiz var. 

D-100 KARAYOLUNDAN İYİ YARARLANMAK İSTİYORUZ

Örtü altı tarım ve seracılığının gelişmesi lazım. Toplulaştırılması başladı ve toplulaştırma tamamlanıncaya kadar tarla yollarının su kanallarının yapılması lazım. 
D-100 karayolu üzerine yöresel ürünler pazarı kuracağız. Seralarda ürettiğimiz ürünleri yöresel ürünler pazarında satmak istiyoruz. Bir kenarında sırık kebabı bir kenarında tulum peyniri olan bir tarafında sanayi benzeri ve soğuk hava deposu olacak bir yer tasarlıyoruz. D-100 karayolundan iyi yararlanmak istiyoruz.
Bir diğer konu da hayvancılık. Hayvancılığın geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.

KARGI YAYLASININ TURİZME ERKENDEN KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ

4 tane tekstil atölyemiz var. İstanbul’dan da fabrika kurmak isteyenler var. Tekstil ekonomik anlamda bizim çıkış noktamız. O nedenle 4 olan tekstil fabrikasını 8’e çıkartacağız. TOKİ marifeti aracılığı ile Mihrihatun Mahallesinde kullanılmayan evleri kentsel dönüşüme dahil edeceğiz.
Araştırmalar şunu gösteriyor 70 sene sonra Antalya’da turizm yapılamayacak kadar küresel ısınma olacak ve bundan hepimiz etkileneceğiz. Biz Kargı yaylasının turizme erkenden kazandırılmasını istiyoruz. Çayırda mera kanununa tabi buranın korunmasını istiyoruz. 

KARGI YAYLASINI TURİZME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Panayırımız var ve biz burayı yılda bir defa kullanıyoruz. Burayı etkinlikle geliştirmek istiyoruz. Kapatılan havuzu açıp orayı eğlence parkı yapacağız. Yarı olimpik yüzme havuzu yapılmasını sağlayacağız. Çayırın daha canlı olmasını sağlayacağız. Yüzme havuzunun yanına da fitness salonu yapacağız. Çırçır atölyesini restore edip sadece resim sergi sunulan kültür merkezi haline çevireceğiz. Kargı’ya karavan alanları, kamp çadırların kurulduğu yerler yapılacak turizme açık bir alan olacak. Doğa sporu için yürüyüş alanları yapılacak Seyir tepesine seyir alanı teras yapacağız. Kargı yaylasını turizme kazandırmak istiyoruz. 
Kargı’nın en önemli sorunlarından birisi de su kireçli su içiyoruz. Biyolojik ve kimyasal su arıtma tesisi projemiz var. İçme suyu arıtma tesisi kuracağız. Su depolarını yenileyip temiz su içilmesini sağlayacağız. 

ÖNCELİĞİMİZ HUZUREVİ VE YAŞLI MERKEZİ

Nüfusumuz yaşlandı. Acilen huzurevine ihtiyacımız var. Eski hastanenin olduğu yere Huzurevi onun yanına da Yaşlı Merkezi yapılmasını projelendirdik. Kendi kendine yeten veya yetemeyen insanlar burada kalacaklar. Nüfusumuzu hızlı bir şekilde gençleştirmek istiyoruz.

MYO’YA KIZ VE ERKEK YURDU ŞART

Meslek Yüksekokuluna yurt yapamaz mıyız? Oraya iki tane yurt yapılabilirdi. MYO’nun kampüs ya da eklenti olmasını değil özerk olmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz kalacak yer olmadığı için Osmancık’a gidip gelmek zorunda kalıyor. 2 veya bir bölümü olan Kargı MYO’yu 7 bölümlü bir okul olmasını istiyoruz. Öğretmenevinin mutlaka yapılmasını istiyoruz. 
Hem sularımızın düzgün olmasını hem sosyal ve kültürel faaliyetlerin çok olmasını hem daha temiz daha şık bir ilçede yaşamak istiyoruz. İlçemiz insani ilişkileri ile güzel bir ilçe biz bunu daha ileri taşımak nüfusumuzu artırmak istiyoruz.

DOĞALGAZDA HIZLILIK VE HAKKANİYET SÖZÜ VERİYORUZ

Doğalgaza biraz geç başladık. Başlandı teşekkür ederiz. Ancak başlama fırsatı kaçırıldı. Haksızlık çok yapıldı. Belki haklı gerekçeler vardı. Biz gereken desteği sağlayacağız hızlandıracağız. Doğalgazda hızlılık ve hakkaniyet sözü veriyoruz. Kargı Serispor ve Kargıgücü ile görüştüm. Ben iki kulübün bu kadar küçük bir ilçeye fazla olduğunu düşünüyorum. Dalları ve branşları ayrıştırmamız lazım. İki kulübe de destek olacağız. 
Panayırın mutlaka yapılması lazım. Kültürel sanatsal etkinliklerin olduğu çeşitli eğlencelerin olduğu bir panayırın yapılmasını yılda bir defa değil daha fazla yapılmasını istiyoruz. Ben bu memleketin şehrül-eminiyim. Büyük parti küçük parti demeyin. Lütfen benim yanımda saf alın. Doğru ve dürüst tarafta saf alın. 

YAĞMUR SULARI İÇİN AYRI BİR KANAL YAPACAĞIZ

Ana caddelerdeki yağmur suyu birikintilerini önlemek için gereken çalışmalar yapılacak. Yağmur suları için ayrı bir kanal yapacağız. Cadde ve yollar yapılırken planlamasını iyi yapmak gerekiyor.” 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.