Büşra Düzgün Kaya, MHP İstanbul 1. Bölgeden aday oldu
banner110

MHP, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde adaylarını açıkladı.
Kargı ilçesi Seki köyünden önceki dönemlerde MHP İstanbul 1.Bölge 25 ve 26 dönem Milletvekili Adayı ve İstanbul Pendik Classes boytige otelin sahibi Ekrem Düzgün 'un kızı Büşra Düzgün Kaya MHP İstanbul 1. Bölge 8. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. İstanbul 3. Bölgede toplam 98 milletvekili çıkarıyor. 35 milletvekili çıkaran İstanbul 1. Bölgeden, 8. Sıradan aday oldu.


BÜŞRA DÜZGÜN KAYA KİMDİR?
Kerim Kaya ile Evli olan ve Çorum Kargılı Ekrem Düzgün ile Kastamonu Tosyalı Semra Düzgün Büyükyılmaz’ın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi.
İlk ve ortaokulu Özel Acıbadem İstek Vakıflarında okudu. Lise öğretimimi Dragos Kolejinde tamamladı.
Üniversite eğitimim henüz yüksek lisans seviyesindedir, akademik alanda ilerleyişini sürdürüyor.
2020 yılında Kerim Kaya ile hayatını birleştirdi. Halen mesleki, akademik ve siyasi alanlarda aktif olarak çalışmalar yürütüyor.
Yeni yüzyıl Üniversitesi - Yüksek Lisans / Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Yeditepe Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi/Grafik Tasarım Bölümü, İstanbul Üniversitesi - İnsan Kaynakları Yönetimi, Anadolu Üniversitesi - Turizm Otel İşletmeciliği okudu.
MESLEKİ DENEYİM VE İLGİ ALANLARI
Aile şirketler grubumuzun turizm sektöründeki faaliyetlerinde, Otel İşletmeciliği görevini yürüttü. Şuan özel bir firmada ithalat ve ihracat işlerini yürütüyor.
Sosyal faaliyetler kapsamında; toplum yararına çalışmalar gösteren önemli kuruluşların sosyal sorumluluk organizasyonlarında bulunuyor ve destek veriyor.
(KIZILAY, TEMA, LÖSEV, TOFD) SİYASİ MİSYON VE VİZYON
Büşra Düzgün Kaya, “Misyonumu ülkücü düstur çerçevesinde, vizyonumu ise milli ideallerim çizgisinde oluşturarak Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönülden ve asli bir bağ ile üyeyim. Bu doğrultuda, partime ve dolayısıyla milletime faydalı olmak gayesi içerisinde gerek eğitim alanım ile gerekse sosyal faaliyet çalışmalarımla kendimi geliştirmeye çalıştım. Yüksek ihtisasımı siyaset üzerine yaptım ve bu alanda akademik çalışmalar yürüttüm.
Milliyetçi Hareket Partimizin ülkücü bir perspektif ile oluşturduğu Siyaset ve Liderlik Okulu’na, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin takdirleri ile kabul gördüm.
15. Dönem Siyaset ve Liderlik Okulu’nda eğitim alarak mezun oldum. Genel Seçimlerde, Referandumda ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul 1. Bölge seçim çalışmalarında aktif bir rol aldım.
2019 Yerel Seçimlerinde, Kadıköy’de Milliyetçi Hareket Partimizin iradesi ile ülküm doğrultusunda hizmetler vermek üzere Milliyetçi Hareket Partisi Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı oldum.
Yaşadığımız Asrın Felaketi ile memleketçe kenetlendiğimiz bu zorlu süreçte, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin sözlerini emir telakki ederek önceliğim; milletimizin yaralarını sarmak ve milletimizi içinde bulunduğu karanlıklardan 9 Işık ile çıkarmaktır. Dünya çapında önemli bir metropol olan ülkemizin güzide kenti İstanbul’da, milletin sesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek gayesini güdüyorum. Dünyanın gözünün üzerinde olduğu İstanbul’da, kutlu davamızı şahlandırmayı vizyon olarak benimsiyorum.” Dedi.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiBüşra Düzgün Kaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.