Skolyozda üç boyutlu egzersizlerle tedavi mümkün
banner110

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Fırat Altay Hastane bünyesindeki ünitede Uzman Fizyoterapist Fzt. Dilara Atay tarafından Skolyoz tedavisinin 3 Boyutlu egzersiz uygulanarak yapılabildiğini ifade etti.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Fırat Altay ve Uzman Fizyoterapist Fzt. Dilara Atay, skolyoz hastalığı ve 3 boyutlu skolyoz tedavi hakkında şu bilgileri verdiler:
“Skolyoz en basit anlatımıyla omurganın sağa veya sola eğrilmesine ek olarak rotasyonel (dönme) kuvvetiyle şekil değiştirmesi, üç boyutlu bir omurga deformitesidir.


Skolyoz teşhisinin mümkün olduğunca erken yaş ve açılarda fark edilmesine özen gösterilmelidir. Skolyoz; ilerleyici bir hastalık olduğundan ilerleme hızını ne kadar erken yavaşlatırsak açıda düzelme de o kadar başarılı olunmaktadır.
Skolyoz tedavisinde hedeflerimiz, bedenin unuttuğu doğru pozisyonları hatırlatarak vücuda farkındalık kazandırmak, özel solunum teknikleri ile eğrilikten etkilenip vücudun diğer tarafına kıyasla daha az kapasite ile çalışan akciğerleri eski fonksiyonuna döndürmektir.
Skolyozda düşük açılarda üç boyutlu skolyoz egzersizi tedavisi, orta derecelerde egzersiz ile korse tedavisi, ilerleyen yüksek derecelerde cerrahi tedavi önermekteyiz.


Ünitemizde hastalarımıza skolyoz tedavisine yönelik farklı birçok teknik uygulamaktayız. Özellikle kişiye özel 3 boyutlu skolyoz egzersizleri ile vücut farkındalığı çalışmalarından, üç boyutlu düzeltmelerden, solunum paternlerinden, omurgayı aksiyal yönde uzatmalardan ve myofasial gevşetmelerden faydalanmaktayız.
Skolyoz tedavisi sürecinde olmazsa olmazlar sabır ve disiplin olarak ortaya çıkmaktadır. Ara kontroller dışında (fotoğraflama) 6 ayda bir kontrol önermekteyiz.
Çorum Özel Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde Skolyoz Tedavisi Uzman Fizyoterapistimiz Fzt. Dilara Atay tarafından 3 Boyutlu Egzersiz yöntemiyle yapılmaktadır.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.