Kargı, sağlıkta büyük yol kat etti
banner110

Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Emre Üstünel, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak hastane Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir’i makamında ziyaret etti. Başhekim Muhammet Kadir Demir’den hastanenin genel durumu hakkında bilgiler alan Başkan Özdemir, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nin son zamanlarda çok yol kat ettiğini belirtti.

Hastanenin yenilenerek fiziki şartlarının tamamlanmasının ardından personel ve doktor sayısında da sürekli artış olduğunu belirten Başkan Özdemir, "Her şeyden önce fiziki şartların iyileştirilmesi önemliydi. Devletimiz ve hükümetimizin çalışmalarıyla Kargımız son derece donanımlı yeni bir hastaneye kavuştu. Hastanemiz bu haliyle 10-15 bin nüfusa hitap edecek kapasite ve donanıma sahip" dedi.

Hastanenin doktor kadrosunun da sürekli arttırıldığını belirten Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, uzun yıllardır olmayan bir şekilde şuanda 2 dahiliye doktorunun hizmet verdiğini belirterek, "Şuanda hastanede 2 diş doktoru, 2 dahiliye uzmanı, 1 aile hekimi, 4 pratisyen hekim ve 1 evde sağlık doktoru olmak üzere 10 doktorumuz vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Uzun yıllardır hastanemizde aynı anda iki dahiliye doktorumuz hiç olmamıştı. Hastanemizin diğer eksik ve sorunları noktasında da ilgili makamlara girişimlerimiz var’’ dedi.

Başhekim Dr. Muhammet Kadir Demir ise, günde 80 hastaya hizmet veren polikliniklerin yeni gelen doktorların göreve başlaması ile birlikte günde 200 hastaya hizmet verir hale geldiğini belirtti. Başhekim Demir ayrıca hastanenin malzeme eksiğinin ise %60’dan %20’ye düştüğünü söyleyerek, şuanda acil bir eksikliğin bulunmadığını, diğer eksiklerinde kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini açıkladı.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.