Öncelikle şunu anlamamız gerekir, çürük okul binalarının ve öğretmenevi binasının yıkılma karar çok iyi; ancak yerine hızlı biçimde yenilerinin yapılmaması çok kötü.
Ben diğer toplumsal konularda etkin çalıştığımdan, ayrıca okuma-yazmaya yoğunlaştığımdan bu konuya girmeyecektim. Ancak çözüm konusunda etkin mücadele edilemediğini, çocuklarımızın ve ailelerin mağdur olduğunu, öğretmenevi yıkılınca oradan yararlananların da zarar göreceğini ayırt ettiğimden bu konu üzerine görüşlerimi paylaşacağım.
Hep söylediğim gibi, toplumsal sorunlar toplumsal mücadeleyle çözülür. Ben tek başıma hiçbir şey yapamam. Bizim çekirdek ekibimiz de hiçbir şey yapamaz. Peki o zaman toplu olarak ne yapmamız gerekir?
4440632 MEB'in numarasını Kargı'dakiler arasın, sorunları ve isteklerini bildirsin. Bin kişi arasın. Bakalım ne olacak? Peki bin kişi arar mı? On bin kişi söylenir, şikayet eder ancak çok az kişi eyleme geçer. Yalnızca Kargı'da değil gelişmemiş her yerde böyledir.
Verdiğim numarayı arayip şikâyet ve istek dilekçesi oluşturuyorsunuz, size kesinlikle süreçle ilgili yanıt veriyorlar.
Bir diğeri şu, atalarımız güzel söylemiş eşeğini dövemeyen semerini dövermiş, diye. Kargı'daki siyasetle uğraşanlar yetersiz mi elbette çok yetersiz ancak yine de bu atasözü sizi anlatıyor sevgili Kargılılar. Ne yapılmalı? Veliler, halktan duyarlı insanlar birkaç arabaya binip Çorum Valisiyle, il milli eğitim müdürüyle, ildeki parti başkanlarıyla görüşebilir? Hazır gitmişken ildeki yerel basınla da görüşüp dertlerini anlatsınlar.
Benim ilk başta yapılması için önerilerim bunlar. Sonra belki yine bu konuda yazarım.
Ayrıca şunu belirteyim, bina sorunu eğitimdeki çok küçük bir sorun, o kadar büyük sıkıntı var ki anlatsak çok uzun sürer. Haydi bakalım, az laf çok iş yapmaya davet ediyorum sizi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.