Yangından zarar gören sahada fidanlar küllerinden doğuyor
banner110

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kargı Orman işletme Müdürlüğü Kızılırmak Şefliği Karatepe mevkii Karacaoğlan - Sinanözü köy hudutlarında 03 Eylül 2020 tarihinde yaşanan orman yangını sonucunda zarar gören alanlarda yapılan çalışmalar sonucunda sahada yaşanan gelişim ve çimlenmelerle ilgili denetim ve incelemelerde bulunuldu.
OGM Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temur, Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Rıdvan Çörtü ve ilgili birim yetkilileri; Bölge Müdürü Halil Oflu, Silvikültür Şube Müdürü Abdülkadir Ortataş, OYM Şube Müdürü Engin Keleş;  Sinop Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukan ve Silvikültür Şube Müdürü Özkan Güneş ve ilgili teknik personelin katılımıyla Kargı İşletme Müdürlüğüne gelen heyet İşletme Müdürü Mehmet Eren Kargı tarafından karşılanarak saha hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından bölgede denetim ve incelemelerde bulunuldu.
Orman yangınlarının sadece ağaçları değil, etkili olduğu bölgede tüm canlı yaşamını ve ekosistemi yok ettiği belirterek, yangından zarar gören orman sahalarının en kısa süre içinde ağaçlandırarak doğayı yeşerttiği, ekosistemin devamını sağladığı belirtildi.

Ceren Bilan Topal

Anahtar Kelimeler:
KargiFidan Dikimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.