Tohumlar fidana fidanlar ağaca ağaçlar ormana dönüyor
banner110

Bölgede yürütülen ormancılık çalışmalarında orman köylüsü işlendirilerek istihdam oluşturarak orman köylüsünün ekonomilerine destek sağlamaya devam ediyor.
Silvikültürel müdahalelere ihtiyaç duyan orman sahalarında tohum takviyesi gerekiyorsa mutlaka yöresel tohum kaynaklarından saklanan tohumlar kullanılarak bölge ormanlarının genleri ve kültürü korunuyor. 
Kuzyurt Orman İşletme Şefliği silvikültür bakımları ile ormanlara ışık ve nefes oluyor.
Planlı ormancılık yaklaşımına dayalı olarak yapılan silvikültür uygulamaları ile ormandan az masrafla dış etkilere dayanıklı kaliteli ve çok sayıda fidanların büyümesini sağlayarak memlekete yeşil bir örtü, erozyona karşı bir set, ekosisteme çeşitlilik, toprağa bereket yaban hayatına barınak,  canlıya nefes ve ülke ekonomisinin orman ürünlerine olan ihtiyacını karşılayarak topluma çok fonksiyonel fayda üretmeyi amaçlıyor. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.