“Serada Üreten Genç Eller” Projesi için imzalar atıldı
banner110

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının 2022 yılında yürütmüş olduğu destek programları kapsamında Çorum’dan toplam 6 proje destek almaya hak kazandı. Projelerin İmza Töreni Vali Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Törene Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen de katıldı. Sözleşme imza töreni için bir araya gelinen bu projelere Ajans tarafından sağlanacak destek tutarı 5,7 milyon TL ve projelerin toplam bütçesi 8,9 milyon TL.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 tane proje destek almaya hak kazandı. Birincisi “Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu ve kamu kurum kuruluşları ile Meslek Odaları ve Yerel Yönetimin ortak ve özel sektör firmalarının iştirakçi olduğu Çorum Mesleki İnovasyon Merkezi (ÇOMİM) ve Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi” adlı proje. Toplam bütçesi 4,4 milyon TL olan projeye Ajans 2,6 milyon TL destek sağlayacak.

Fizibilite Desteği Programı kapsamında 2 tane proje başarılı bulundu. Birincisi Çorum Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odasının “Sıcak Daldırma Galvaniz Kaplama Tesisi Fizibilite Raporu” Hazırlanması projesi. Toplam bütçesi 400 bin TL olan projenin 200 bin TL’si Ajans tarafından karşılanacak.

İkinci proje Osmancık Köylere Hizmet Götürme Birliğinin başvuru sahibi olduğu Gölbel Göleti projesi. Toplam bütçesi 300 bin TL olan projenin 150 bin TL’si Ajans tarafından karşılanacak. Teknik Destek Programı kapsamında 2 firmanın projesi başarılı bulundu. Birincisi Çorum Teknokent’te faaliyet gösteren Anovel Yazılım firmasının “Yapay Zeka Destekli Optimizasyon Yazılımı” danışmanlık desteği projesi. İkinci proje ise Burak Karaca’ya ait olan Pilavistan Profesyonel Yönetime Geçiyor projesi. Söz konusu proje ile Türkiye genelinde bayilikler vermek isteyen işletmeye yönelik Franchising danışmanlığı sağlanacak.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.