Orman zararlılarına karşı mücadele devam ediyor
banner110

Ormanlara arız olan ve ağaçların ibrelerini yiyerek gelişimini yavaşlatan ve kurumalarına neden olan Çam Kese Böceği (Thaumetopoea pityocampa) zararlısına karşı mekanik ve biyolojik mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Geçmiş yıllarda kullanılan kimyasal tekniklerin yerini doğaya zarar vermeyen mekanik, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri kullanılıyor. Orman varlığına gizli tehdit olan böceklerin zarar ve tahribatının büyüklüğü salgın halini aldıktan sonra belirginleştiğinden dolayı orman yangınları kadar dikkat çekmiyor. Orman zararlılarıyla mücadele devam ediyor.


İnsan sağlığı içinde tehlike arz eden Çam Kese böceklerinin çoğalmasını önlemek için uygun noktalara böcek havuzları inşa edip ve keseleri bu havuzlarda topluyorlar.
Çam kese böceğinin yırtıcısı böcekçil kuşlar için kuş yuvaları temin ederek ormanlara asıldı.
Çam Kese Böcekleri insanlara ve hayvanlara temas ettiği anda yaydığı zehir nedeniyle deri hastalıklarına neden oluyor. Tüylü yapısı ve salgıladığı sıvıyla ciltte kızarıklık, deri döküntüsü, kabarıklıklar oluşmasına neden olmaktadır.

İpek Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.