Öğretmenler Günü törenle kutlandı
banner110

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.


Tören daha sonra Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu’nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç’in açılış konuşmasının ardından aday öğretmenlerin yemin töreni, öğretmen ve öğrencilerin türkü dinletisi, öğrenciler tarafından öğretmenlerle ilgili tiyatro gösterisi, şehit öğretmenlerin anıldığı oratoryo gösterisi, öğretmenlerden oluşan koronun Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın söylediği Mağusa Limanı şarkısını çalıp seslendirdi.


GELECEĞİN FİDANLARINI YEŞERTEN TÜM MESLEKTAŞLARIMIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu’nda yapılan öğretmenler günü kutlama töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, geleceğin fidanlarını yeşerten tüm öğretmenlerin gününü kutladığını söyledi.
Genç, “Bugünü öğretmenler günü olarak kutlamamızın sebebi Millet Mekteplerinin açılması ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen olarak kara tahtanın başında ders vermeye başlamasıdır.


Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Ben her şeyden önce öğretmenim” diyerek, tüm unvanlarının ötesine taşıdığı öğretmenlik mesleğinin önemini ve kutsallığını vurgulamaya çalışmıştır. “Topluma milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın yoksa kazandığımız zaferler öteki işler pek de önemli değildir” diyen Başöğretmen Atatürk bu anlamlı sözü ile de öğretmenlik mesleğine verdiği değeri ve mesleğin yüceliğini en güzel şekilde ifade etmiştir.


Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, görevini layığı ile yapma pahasına şehit düşen Necmettin Yılmaz’ı, Şenay Aybüke Yalçın’ı, Neşe Alten’i ve en son terör sebebi ile şehit olarak kaybettiğimiz Ayşenur Alkan öğretmenimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Geleceğin fidanlarını yeşerten tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.


Törene Kargı Kaymakamı Taha Soydaş, Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Onur Erten, Emniyet Amiri Murat Özdoğan, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, MHP İlçe Başkanı Murat Soruk, İYİ Parti İlçe Başkanı Numan Moral, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Devrez, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
Kargiöğretmenler Günü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.