Öğrenciler orman yangınlarına karşı uygulamalı olarak eğitildi
banner110

Orman yangınlarına karşı eğitim ve uyarılara devam ediliyor. Kargı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından eğitim kurumları ziyaret edilerek, ormanların önemini, ormanları çoğaltmaya yönelik yapılan çalışmalar, orman yangınlarını önlemeye yönelik alınması gereken tedbirleri anlatarak orman sevgisini, doğa ve çevre bilincini pekiştirerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor.


Kargı Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ersin Fırat, İşletme Şefi Tuncer Türkmen ve Ormancılar birlikteliğinde; Kargı Fen Lisesi, Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kargı İmam Hatip Orta Okulu, Kargı Cumhuriyet Ortaokulu ziyaret edilerek, Orman teşkilatı tarafından yapılan ormancılık çalışmalarını, ormanların Doğa, toprak ve iklimler üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini örneklerle anlatarak öğrenciler tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdılar.


Ardından orman yangınlarına karşı tedbirli olmaları, orman yangınlarını önlemeye yönelik yetkililerce yapılan uyarıları dikkate almalarını, ilan edilen mesire yeri ve piknik alanları dışında ateş yakılmaması gerektiğini, orman içi ve etrafında duman ve ateş görmeleri durumunda ise Orman Yangın İhbar Hattı ALO 112 ’yi arayarak ihbarda bulunmaları konusunda uyarılarda bulunarak yangın söndürmede kullanılan araçlar tanıtıldı.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.