Kızlaryolu Barajı'nın temeli atıldı
banner110

Kızlaryolu Barajının temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Çankırı Atatürk Stadı yanında kurulan platformda temel atma töreni yapıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yemyeşil bir Çankırı inşa edeceğiz. Başbakanımız ayrıldı sizlere salamı var ne gerekiyorsa yapın dedi. Yıllardan beri 1952'den beri hasretle beklenen devrez Kızlaryolu barajı sadece Çankırı'ya değil Kastamonu ve Çorum'a da hizmet edecek muhteşem bir baraj. Yaklaşık maliyeti 450 milyon TL. Çok büyük bir alanı sulayacak. 156 bin dekar alanı sulayacak olan muhteşem bir baraj" dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu ise yaptığı konuşmada, "Büyük bir hizmetin temel atma töreni için buradayız. Toplamda 450 milyon TL değerindeki bir sulama tesisinin depolama tesisi Çankırı Devrez Barajının temel atma merasimi için buradayız. 156 bin dekar alana hizmet ediyor bu proje aynı zamanda Çankırı'yla beraber Kastamonu ve Çorum Kargı'nın da sulama alanlarına etki ediyor. Kurşunlu'da yapılacak olan bu baraj. Proje bedeli 450 milyon TL sadece barajın yapım bedeli 130 milyon TL. 92 metre yüksekliğinde olan bir baraj. Hepimize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.