KGK, Kazak gazetecileri ağırlayacak
banner110

Ülkemizin kamu diplomasisi faaliyetlerine destek vermek amacıyla geçtiğimiz Şubat ayında Gürcistan’dan çok sayıda basın mensubunu İstanbul ve Ankara’da ağırlayan KGK, 28 Mart – 1 Nisan tarihlerinde de Kazakistanlı gazetecilere ev sahipliği yapacak.

KGK öncülüğünde gerçekleşecek olan 5 günlük programda konuk gazeteciler İstanbul ve Bursa’yı tanıma fırsatı bulacaklar. İstanbul’dan başlayıp Bursa’yla devam edecek olan gezi programı yine İstanbul’da sona erecek. Bursa’nın “2022 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti” açılış töreni ve Nevruz kutlamalarına katılacak olan Kazak gazeteciler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlık edeceği TÜRKSOY Kültür Bakanları Daimi Konseyi olağanüstü toplantısı çalışma oturumuna da akredite oldular.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Özbekistan’ın Hiva Şehri’nde gerçekleştirilen 38’inci dönem toplantısında Bursa’yı ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan etmişti.

Kazak konukların gezi programında Bursa’nın tarihi mekanlarını gezme, İstanbul’da Boğaziçi ve tarihi yarımada turu, KGK’nın İstanbul ofisinde Türk gazetecilerle buluşma, Türk Devletleri Teşkilatı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ziyaretleri de bulunuyor.

Bu konuda bir açıklama yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “Konseyimizin misyonuna uygun olarak dış ülkelerden gazetecileri ülkemize davet ederek veya dış ülkelere giderek ülkelerarası medya dostluğu, kaynaşması ve birlik beraberliği ekseninde sinerji yaratmayı amaçlıyoruz. Daha önce KKTC, Azerbaycan, Almanya, Rusya ve Gürcistan ile yaptığımız bu tür etkinlikleri şimdi de Kazakistan ile sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızda bize daima destek olan ve ufuk açan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Sayın Fahrettin Altun’a ve paydaşımız olan tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerine şükranlarımızı sunarız” dedi.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.