Kargı’nın Çorum ile bağlantısını sağlayan kavşak açıldı
banner110

Çevre Yolu Akşemseddin Kavşağı bayram öncesi trafiğe açıldı. Başkan Aşgın, yolda incelemelerde bulundu. 
Karayolları ve Çorum Belediyesi’nin yoğun çalışmaları sonucunda kısa sürede tamamlanan farklı seviyeli kavşak 8 ilçenin Çorum ile bağlantısını sağlarken, İlim Yayma Kavşağı ve Osmancık Kavşağı’nın trafik yükünü de önemli ölçüde alacak.
İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar, Osmancık, Kargı, Dodurga ve Laçin’i Samsun-Çorum-Ankara Çevreyolundan, Çorum merkez Akşemseddin Caddesi’ne bağlayan farklı seviyeli kavşak projesi tamamlandı. Kavşağın geçtiğimiz hafta çevre yolu geçişi kullanılmaya başlamıştı. Bugün de bağlantı yolları açılarak, şehir girişi ile Akşemseddin Caddesi ve Çiftlik Pınarı Caddesi istikametine trafik akışı başladı. 
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin heyecanla beklediği bir projenin kısa sürede tamamlandığını belirterek, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, AK Parti Çorum Milletvekillerimize, karayolları yetkililerimize ve parti teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
Resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak
Başkan Aşgın,  “Farklı seviyeli kavşak projemizin yaklaşık 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Karayolları ve belediyemizin hummalı çalışması ile hamdolsun bugün itibariyle trafiğe açılmış oldu. Resmi açılış töreni ise Cumhurbaşkanımızın katımlarıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.   
Yapılan çalışmayla birlikte çevreyolu geçişinin ve şehir içi trafiğin rahatlayacağını belirten Başkan Aşgın, Osmancık Köprüsü ve İlim Yayma Cemiyeti Kavşağı’nın trafik yükünün hafifleyeceğini söyledi. 
“Ulaşılabilir Şehir”
Çorum Belediyesi’nin ulaşılabilir şehir vizyonu doğrultusunda yeni açtığı yollarla şehir içi trafiği rahatlattığını dile getiren Başkan Aşgın “Akpınar Caddemizi 35 metreye çıkarttık, İskilip 1.Cadde’yi 35 metre olarak açtık, Öğretmen Lisesi Caddemizi 35 metre olarak açtık, İnönü caddesi ile buluşan noktada kamulaştırma işlemlerini başlattık. Oradan karşı tarafa 35 metrelik Erzurum Dede Caddesi’ne bağlanacağız. Böylece şehrin etrafında 35 metrelik bir ring hattı oluşacak.” dedi. 

Sevil Sınayuç

Anahtar Kelimeler:
KargiKargı çorum Yolu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.