Kargı’da yardım seferberliği: 10 yardım TIR’ı yola çıktı
banner110

Kargı Kapalı Spor Salonu’nda, görevlendirilen kamu personellerinin yanı sıra, gönüllü öğretmenler, din görevlileri ve vatandaşlar deprem bölgesine yardımların biran önce ulaşması için 24 saat boyunca aralıksız çalışıyor. Kargı kapalı spor salonunda ilçeden gelen tüm yardımlar yetkililer tarafından kategorilerine göre ayrılıp paketlenerek TIR’lara yükleniyor.


Kargı Kaymakamlığı Yardım Toplama Koordinatörü Kazım Karabıyık, felaketin yaşandığı ilk günden bugüne kadar 8 insani yardım TIR’ının deprem bölgesine gönderildiğini söyledi. Karabıyık, “Depremin olduğu günden itibaren Kaymakamlığımızca ve gönüllülerimizce başlatılan yardım kampanyası Kapalı Spor Salonunda devam etmektedir. Öncelikle deprem bölgesiyle yapılan görüşmeler sonucunda, bölgede ihtiyaç bulunan malzemelerin tespiti yapılarak, öncelik o malzemeler olmak kaydıyla yardımları kabul ediyoruz. Toplanan yardımların tasnifi yapılıyor. Kolilerin içine adet ve muhteviyatları yazılarak sevkiyatları yapılıyor.

Bugüne kadar ilçemizden 10 adet insani yardım malzemesi taşıyan yardım TIR’ını il koordinatörlüğüne gönderdik. Oradan da ilgili yerlere teslim edilmek üzere TIR’larımız yola çıktılar. Hali hazırda yardım kampanyamız devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya devam ediyoruz’’ dedi.

Turan Ozan Acar

Anahtar Kelimeler:
KargiYardım Seferberliği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.